Новость из категории: Спорт

Натхненність спортивного духу

З великим натхненням ветерани шахів, кому за 50 боролись у черговому чемпіонаті Глухова, який проводився у міському терцентрі. Головне змагання 2020 року, на жаль було пригнічено зменшенням кількості учасників у зв’язку з тим, що відійшла у вічність ціла група ветеранів. Систематичні ігри в рейтингових сезонах у клубі «Ветеран» при міському терцентрі дещо вирівняли клас гри ветеранів. Так що серед гравців не було видимих аутсайдерів. Турнір проходив за коловою системою протягом лютого-місяця, з регламентом по 30 хвилин на партію кожному учаснику. З самого початку лідерство у турнірі захопив кандидат у майстри спорту Михайло Сегалов.

Його переможної ходи не змогли зупинити ніхто із ветеранів. Зробивши тільки одну нічию з Володимиром Кузнєцовим, Сегалов став одноосібним переможцем чемпіонату, і як слідство чемпіоном серед ветеранів. Нагадаю, що він успішно виступив у чемпіонаті міста серед найсильніших дорослих шахістів 2020 року, виборовши 2-е місце. Тож, наші вітання переможцю! Впевнену гру у цій віковій групі продемонстрував доцент ГНПУ Вадим Шелудько. Його агресивна гра в мітельшпілях, а також відчайдушний захист у критичних закінченнях принесли йому успіх. У нього - 2-е місце. Третім призером став самобутній гравець, агресивного стилю Юрій Шемшученко. Попри вельми обмежений дебютний репертуар, він вибудовував такі вогнетривкі побудови, що руйнувати було дуже важко. Серед гравців віку 65 років і старше чемпіоном став тогорічний переможець Володимир Кузнєцов. Успіх йому принесло - теоретичні знання багатьох дебютів, уважність у грі та тактична грамотність і великий досвід. З перемогою, Вас – Володимире Григоровичу! Другим став Віктор Бірюков. У цьому році у нього прекрасна спортивна форма. У його грі відчувається молодецький запальний вогник боротьби на кожному клаптику шахівниці, завзятість і воля до перемоги.
 
Третє місце в Андрія Стегна. Треба належно оцінити рівень гри ветеранів, уже з великим досвідом, зокрема: Бориса Бражника, Павла Ющенка, Юрія Демченка, Володимира Журбу.Часто вони будували позиції, що як кажуть, «і людям слизько і коняці ковзько». Переможці та призери, в урочистій обстановці одержали грамоти й медалі від голови комітету у справах молоді й спорту Глухівської міської ради Михайла Плотницького. Успішне проведення змагання забезпечувала, (і ми їй щиро вдячні) заступник директора міського терцентру Оксана Шум.
 
Суддя 1-ї категорії, керівник шахового клубу А. Стегно. «Ветеран» при терцентрі


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости