Новость из категории: Статті

Примарний ворог

Українському суспільству дуже часто намагаються нав’язати різноманітних ворогів. Сусідня «супердержава», далека від людяності, вкладає в пропаганду мільярди доларів з метою заволодіти природними та людським ресурсами нашої України. На початку російської агресії мала останню розмову з російським приятелем істориком про стан відносин Росії та України. На мої претензії щодо агресивних дій та неймовірної брехні щодо України, людина, яку я добре знала та поважала, спокійно мені відповіла: «нічого особистого це лише геополітика».

А тепер про нашого нового «ворога». Джордж Сорос громадянин Великої Британії, меценат та палкий прихильник вільного суспільства 29-ть років допомагає розбудові демократичної правової України. Фонд «Відродження» Джорджа Сороса вклав в розвиток нашої держави 230-ть млн. доларів, а це приблизно 9000 проектів. Нагадаю про найважливіші, а саме: підтримка незалежних громад, сучасного мистецтва, підтримка організації «Пласт», просування безвізового режиму, програма «партнерство без кордонів», підтримка незалежних ЗМІ, створення агенції УНІАН, європейська інтеграція, захист прав людини, антикорупційні програми, впровадження ЗНО.
 
Це тільки маленька частина «ворожої» діяльності фонду Джорджа Сороса. Не можу не нагадати, що він пропонував списати борги України перед МВФ, щоб допомогти вщент знищеній під час «стабільних» часів Януковича економіці України, коли на рахунках Держказначейства весною 2014-го залишилось трохи більше 100 тисяч доларів. Сам він казав: «Найбільший актив для Європи–Україна, громадяни якої готові вмирати за свою країну. Захищаючи себе вони захищають ЄС, це рідкість в сьогоднішній Європі». Щоб краще зрозуміти діяльність Сороса необхідно пригадати його заяву на форумі в Давосі про відділення 1-го мільярда доларів на створення глобального університету для боротьби з авторитарними урядами та змінами клімату. Так, дійсно Джордж Сорос страшний ворог, але для кого? Кому він так заважає? Розберімося. Нещодавно В.В.Путін висловив обурення щодо існування фонду Сороса в Україні, начебто саме Сорос та «соросята» керують нашою державою. Дуже дивна заява щодо країни в котрій вже не вперше, прозоро та чесно обрали президента, чого в Росії не відбувається дуже-дуже давно.
 
Хочу зауважити, що для російських ЗМІ Джордж Сорос щось на кшталт демона, котрий хіба що дітей не розпинає, адже це дуже погано допомагати науці, незалежним ЗМІ та політв’язням. У Джорджа Сороса в Україні немає жодного активу окрім ненависті проросійських сил, ні землі, ні заводів, ні медіа компаній. Чому після обурення президента держави яка на рівні закону визнана агресором це підхоплюють канали кума В.В.Путіна? Тепер нас лякають втратою землі, продажем людських органів ті ж самі люди які разом з Сурковим та Шарієм називають нашу країну «недодержавою», а якщо продовжити логічний ряд то ми для них недолюди? Точно так же рік тому майже всіх опонентів Петра Порошенка та противників Росії називали «недопатріотам» або «порохоботами». Що стоїть за новим полюванням на відьом? Думаю все просто. Нас, як завжди, відволікають від реальних проблем та справжніх ворогів України. Треба бути дуже уважним, щоб за білим шумом побачити справжнього, а не примарного ворога. Тим часом десь в далекій Сирії президент Туреччини Ердоган жорстоко карає вбивць своїх воїнів та захищає останній притулок біженців від винищення сирійською армією місто Ідліб, а в інтернеті поширюються ролики як бійці сирійської армії Осада на чистий російській мові коментують свою втечу від турецьких безпілотників. Добре що режим «бариг та крадіїв» закупив цю чудову техніку для захисту наших кордонів.
 
Громадський діяч Ірина Юсупова-Кобзар


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости