Новость из категории: Новини / Новини з відео

Подбали про державні символи (відео)

Дві тисячі чотирнадцятого, коли розпочалася російська агресія, представники глухівського патріотичного загалу пофарбували у жовто-блакитне низку помітних інфраструктурних та господарських споруд, а подекуди – у тій-же кольоровій гамі – нанесли на поверхні зображення державних символів. Найбільш наочна символіка: велетенські тризуби, прапори, прикрасила бетоновані скати мосту на роз’їзді траси Кіпті – Бачівськ. Щоправда, за майже шість років, що минули звідтоді, вони потьмяніли.

Цього, однак, не скажеш про патріотичні почуття окремих - справжніх - глухівських патріотів. До їх числа, поза сумнівом, належить підприємець Федір ШУТКО. Він закликав громадськість відновити у колишньому блиску нашу державну символіку – причому, що, згодьтеся, дуже важливо, беручи на себе та керівника держлісгоспу Василя КАЦАЛАПА матеріально-фінансове забезпечення. Добра ініціатива знайшла підтримку відділу молоді та спорту Глухівської міської ради, і наприкінці минулого тижня група волонтерів взялася за справу. У складі цього, так би мовити, молодіжно – патріотичного десанту були представники різних поколінь: ветеран спорту Борис Павлович МОСКАЛЕНКО, його однофамілець, учасник АТО, Богдан, молодіжні активісти Каріна ЮРЧЕНКО, Анастасія САЛИВОНЕНКО, Ольга РУДЕНКО, Тетяна БІРЮКОВА, Сергій СИСОЄНКО. Разом вони поновили зображення тризубів, прапорів та патріотичне гасло «Слава Україні – Героям слава!». Оскільки у тих чималі розміри, працювали довго й наполегливо – з восьмої до шістнадцятої. Найскладнішим, за словами учасників, було триматися на крутосхилі, і водночас працювати малярними щіточками. Траплялося і підтримувати одне одного – у самому прямому розумінні. А тут ще й сонечко припікало майже по-літньому. Робота пішла веселіше після того, як учасників провідав підприємець і громадський активіст Олександр БУЙКОВ з частуванням, щойно з печі, від «Піцерії на дровах».
 
Ось як прокоментував подію начальник міського відділу молоді та спорту Михайло ПЛОТНИЦЬКИЙ : Це не пуста реклама, а, безумовно, потрібна справа - особливо за нинішньої непростої ситуації в країні. Наша молодь завжди підтримує добрі ініціативи і, певен, підтримуватиме надалі. Важко з цим не погодитися.
 
Вл. інф.
 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости