Новость из категории: Новини

Хроніка коронавірусу: пошесть дісталася і Глухова

Хроніка коронавірусу: пошесть дісталася і Глухова На ранок четвертого травня в області зафіксували 112 підтверджених випадків COVID-19, а минулими вихідними у Сумах підтвердився діагноз ще у трьох осіб. Зі 112 хворими, як з’ясувалося на вчора, контактували 636 людей. Зранку 5 травня повідомлялося, що попередній день минув без нових уражень. Це, надихало на оптимізм – особливо на тлі повідомлення про різке падіння випадків СОVID-19 по країні (лише 366, при близько півтисячі п’ятьма – шістьма днями раніше). Втім, ближче до обіду низка регіональних ЗМІ повідомила про 8 нових уражених коронавірусом. Виявляється, оскільки тести зробили після 22:00 вчора, до сьогоднішнього статистичного зведення вони не увійшли. До речі, троє з восьми – у стані середньої тяжкості, а тому їх довелося госпіталізувати.

З інших резонансних випадків COVID-19 варто згадати про виявлення у Шостці другого травня хворого таксиста, який здійснював пасажирські перевезення до столиці, та двох його земляків, один з яких теж прибув з Києва, а інший – Польщі. Минулий тиждень також позначився появою коронавірусу безпосередньо у Глухові. Небезпечну хворобу привіз до нас 26-річний місцевий молодик, знову таки – зі столиці - де перебував у справах до 26 квітня. За трохи менше тижня, поки йому стало зле, він встиг увійти в контакт з низкою рідних та знайомих. Тож на вихідні у різних місцях Глухова можна було спостерігати швидку, що сновигала містом, зупиняючись деінде, та випускаючи медиків у характерному вбранні – т. зв. «скафандрах», або вірніше, спец костюмах. То проходило епідрозслідування, під час якого перевірялися контакти пацієнта. Поки з усього кола його знайомих позитивний результат дало тестування його 76-річного дідуся.
Його негайно госпіталізували у Шостці – головним чином через наявність декількох хронічних захворювань та пов’язаний з цим ризик при ураженні COVID-19. У інших дев’яти контакторів корона вірусу не виявлено.
 
Третій випадок коронавирусной інфекції в Глухові підтвердили ПЛР-дослідження сьогодні, 5 травня. У працівниці пункту обміну валют у Глухові виявили коронавірус. В чоловіка, з яким проживає глуховчанка, теж з'явилися перші симптоми. Він очікує результатів аналізів.
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости