Новость из категории: Новини / Новини з відео

Георгіївські стрічки на площі Рудченка (відео)

Попри карантин, святкування Дня Перемоги у Глухові виявилося конфліктним. На десяту ранку тут, на площу Рудченка прибули представники нової міської влади та охочі покласти квіти до меморіалу. Деякі з останніх начепили т. зв. георгіївські стрічки, демонструвати які на публіці в Україні з відомих причин, як відомо, заборонено. У розпал імпровізованих скромних урочистостей на меморіал заглянув в момент акції з благоустрою скверу біля пам’ятного знака на честь Героїв Небесної Сотні активіст глухівської «Свободи».

Він звернувся до одного з «георгіївських кавалерів» з питанням, навіщо той начепив «колорадку», і почув навзаєм від візаві та його товаришів звичну аргументацію в дусі прибічників «руського міру»: мовляв, це символ Перемоги, його затвердила ще цариця Катерина і т. п. Відбулася дуже бурхлива, але загалом пуста дискусія… Представники поліції, котрі несли чергування цього дня, не звертали жодної уваги на присутність символіки держави – агресора. Після зауважень активіста представники правопорядку прийняли від нього заяву, тим інцидент і завершився.

Нагадаємо, що згідно Ст. 173-3. запублічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення -тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення. Характерна приміта - георгіївських стрічок, виставлених напоказ, у Глухові не спостерігалося з 2014 року. Схоже, у місті змінилася не лише влада. Цікаво, чи надовго?
 
Детальніше – читайте у черговому номері газети «Кур'єр».
 
Вл. інф.
 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости