Новость из категории: Статті

Оренда кімнат без агентства

В останні роки на ринку оренди квартир, спостерігається активне зростання пропозицій від власників нерухомості та ріелторських агентств. Якщо ви не хочете витрачатися на послуги професіонала, можна самостійно знайти оголошення в інтернеті, для наймання кімнати на тривалий або короткий термін. Інтернет давно міцно влаштувався в житті українців і тому безглуздо ігнорувати його інформаційні можливості.

Як визначити фальшиві оголошення?

Займаючись самостійними пошуками нерухомості в оренду, минаючи ріелторські агентства важливо діяти без уповільнень. Це обумовлено високою конкуренцією на ринку, адже пошуком кімнат крім вас займаються ще тисячі гостей і корінних жителів населеного пункту. При цьому вам потрібно запастися терпінням і часом, адже пошук відповідного варіанту в співвідношенні ціни і якості досить складний.

Оренда кімнат без агентства

З огляду на те, що оголошення публікують, не тільки власники квартир і посередники, а також аферисти потрібно розрізняти марні пропозиції. З цією метою фахівці рекомендують приділити увагу наступним моментам:

  • Якщо в оголошенні представлені знімки розкішних апартаментів, а вказана ціна кімнати в комуналці, то перед вами шахрай. У кращому випадку обман розкриється при особистій зустрічі, в гіршому випадку аферистові вдасться виманити з вас гроші та зникнути в невідомому напрямку.
  • Невідповідність технічного стану кімнати опису в оголошенні. Часто орендодавці пишуть, що житло знаходиться в ідеальному стані після капітального ремонту. В реальності ремонт проводився дуже давно і від нього залишилися тільки спогади.
  • Відсутність інформації про оплату комунальних послуг. З огляду на те, що ви орендуєте кімнату у квартирі оплату світла, води та газу повинен проводити власник житла. Якщо в оголошенні вказано, що комунальні платежі покладені на квартиронаймача, краще пошукати інший варіант.

Не варто вірити, що квартиру здає власник, навіть якщо про це написано в оголошенні. Часто це виверт посередників що намагаються заробити на оренді нерухомості. Тому зв'яжіться з автором пропозиції та переконайтеся, що саме він є власником квартири та вам належить проживати на його житлоплощі.

Як заощадити на оренді кімнати?

Природно, кожна людина хоче, щоб оренда кімнати з підселенням пройшла вигідно. Тому не варто дотримуватися жорстких критеріїв, які висуваються до житлоплощі особливо, якщо у вас обмежений бюджет. З метою економії на оренді кімнат можна скористатися наступними порадами:

  • Вибирайте варіанти менші за площею. Орендуючи маленьку кімнату, можна значно заощадити, адже власники нерухомості враховують особливості житла що здається в оренду.
  • Можна найняти квартиру в будинку з проблемним ліфтом. Часто власники квадратних метрів пропонують вигідні умови співпраці на квартиру на верхньому поверсі в будинку, де не працює ліфт.
  • Заощадити можна на оренді нерухомості без меблів і техніки. Природно це не означає, що потрібно знімати кімнату без ліжка, але від письмового столу або кондиціонера цілком можна відмовитися.
  • Ще одним реальним варіантом економії є оренда житлоплощі в віддалених від центру районах.

Також можна знизити витрати, розділивши орендну плату з сусідом по кімнаті. Однак це можливо, якщо власник квартири згоден, щоб ви проживали удвох.

Співпрацюємо тільки з власником квартири

З огляду на те, що на ринку оренди нерухомості велика частина оголошень представлена агентствами та посередниками пошуки власників житла сильно ускладнені. Хоча, розбираючись в особливостях написання оголошень можна розпізнати власника квартири. Якщо вам пощастить, і ви дійсно знайдете сумлінного орендодавця, то проживання в орендованій кімнаті буде комфортним і спокійним.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости