Новость из категории: Статті

ТОВ «Глухівбуд» – чарівна скринька

Вже не раз ми висвітлювали на шпальтах нашого видання інформацію щодо нецільового використання бюджетних коштів підприємствами депутата Глухівської міської ради Володимира Гриба під час каденції колишнього міського голови Юрія Бурлаки. Варто проінформувати глухівчан про те, що після перемоги Мішеля Терещенка на місцевих виборах 2015 року стали відомі факти використання корупційних схем з метою привласнення бюджетних коштів через замовлення послуг та виконання робіт ТОВ «Глухівбуд». Так, зібрані матеріали, які містять докази розкрадання грошей, були направлені до органів прокуратури. Проте, чомусь і досі, відкриті раніше справи закриваються, начебто, за браком доказів, чи, навіть, свідчень обвинувачених, або ж вони просто умисно затягуються. І досі нема результатів у справі по завищенню об’ємів робіт з реконструкції вуличного освітлення в нашому місті, які виконувало ТОВ «Глухівбуд» згідно угоди-підряду, укладеної в серпні 2015 року.

Тоді сума переплати з міського бюджету склала 88 719,00 грн. Було відкрито кримінальне провадження, проведені експертизи. Майже 2,5 роки працівники прокуратури під виглядом активної роботи писали відписки, а в червні 2018 року кримінальне провадження закрили, навіть, не повідомивши про це заявника, тобто міського голову Мішеля Терещенка. На цей час Олена Демішева публічно заявила про те, що вона особисто підписала і відправила Претензію ТОВ «Глухівбуд» на повернення зазначеної суми в бюджет (досудове врегулювання спору), на що підприємство надало відписку, що вони нічого не знають, кримінальне провадження закрито, крапка. Олена Миколаївна зазначає, що у зв’язку з незаконним захопленням влади в Глухові Юрій Бурлаки удає, що нічого не сталось, а його підопічні покривають цей злочин, бо їх підписи після ознайомлення з документами зафіксовані, але до суду на відшкодування бюджетних коштів вони ЧОМУСЬ не подають. Ще одна справа, фігурантами якої виступають ті ж самі персонажі. У 2015 році для проведення рекультивації старого сміттєвого полігону в Глухові на рахунки міської ради було спрямовано 1 млн. грн. з Екологічного Фонду Сумської області.
 
Знову ж таки, договір підряду було підписано між Управлінням житлово-комунального господарства Глухівської міської ради та ТОВ «Глухівбуд». Загальна сума угоди склала 930 ти. 768 грн. Відповідно до звернення Глухівського міського голови Мішеля Терещенка до органів прокуратури у 2015 році було відкрито кримінальне провадження у зв’язку з привласненням бюджетних коштів підприємством пана Гриба, адже на проведення рекультивації старого сміттєзвалища твердих побутових відходів було виділено майже мільйон гривень, але фактично роботи не були виконані до кінця. Більш того, Державною екологічною інспекцією в Сумській області були встановлені конкретні факти порушення вимог порядку рекультивації. Досудовим розслідуванням було встановлено, що «службові особи ТОВ «Глухівбуд» шляхом привласнення незаконно заволоділи грошовими коштами, виділеними у 2015 році із бюджету на виконання робіт з організації рекультивації колишнього звалища твердих побутових відходів у м. Глухів Сумської області». Але слідство й досі триває. Місцева прокуратура, Прокуратура Сумської області, Шосткинська прокуратура чекають поки закінчиться терміни позовної давності, щоб закрити й цю справу. P.S.: Два роки тому в соціальній мережі Фейсбук невідомими особами були оприлюднені відомості однієї з банківських установ Глухова, в яких зазначався рух коштів із рахунку ТОВ «Глухівбуд» на рахунок ФОП «Бурлака М.Ю.». Гроші перераховувались майже щодня протягом жовтня-грудня 2015 року, суми коштів складали від 4 до 66 тис.грн.
 

Оксана Друпп



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости