Новость из категории: Статті

КОРОНАВІРУС І ГЛУХІВСЬКА ЛІКАРНЯ

Останнім часом у соціальних мережах активно «розганяється» тема щодо перепрофілювання глухівської лікарні на лікування виключно хворих з COVID – 19. Глухівчанам розповідають зокрема, що лікарню переформатують у госпіталь, а після пандемії скоротять всі ліжко-місця, що окрім лікування коронавірусу не надаватимуться жодні інші послуги, й таке інше. Хтось у польоті явно нездорової уяви дописався вже до того, що каналізаційні стоки з коронавірусного госпіталю потраплять до міських водойм, і рибалки рознесуть заразу по всіх околицях…

У людини з більш-менш здоровим глуздом тут відразу виникає питання: а за який, вибачте, шиш створюватимуть госпіталь? Лікування «корони», як відомо, справа не дешева. Організація нової медустанови відповідного профілю аж ніяк не зводиться до виділення палат з банальними «койками». Для масштабного лікування коронавірусу потрібні: нові томографи, киснева апаратура, додатковий штат – якому, до всього, треба ще й забезпечити надбавки. І це далеко не вичерпний перелік. Як знайти кошти для всього, коли фінанси відверто співають романси на всіх рівнях – від місцевого до державного, коли катастрофічно бракує грошей не те що на відкриття госпіталів – елементарне забезпечення того, що вже маємо для боротьби з коронавірусом. Щоб остаточно розставити всі крапки над «і», вирішили звернутися за коментарем до нинішнього керівника глухівської лікарні Сергія НОСКОВА. Той відразу зауважив: наразі про жодне скорочення ліжко-місць чи перепрофілювання установи не йдеться! Єдине, на що поки спромоглися у Глухові – відкрити додаткових вісім ліжок для пацієнтів з підозрою COVID – 19 на базі лор-відділення.
 
Це поки все. Сергій Володимирович підкреслив, що лікарня працює у плановому режимі, жодних змін у переліку послуг, які вона надає, не планується: - Якщо щось буде – негайно сповістимо через засоби масової інформації. Але поки, наголошую: працюємо, як і працювали. Тут варто хіба додатково нагадати про неухильне дотримання правил профілактики коронавірусної інфекції. Якщо нехтувати ними і надалі, як зараз, боюся, може не вистачити всіх наших 260 ліжко-місць. Тож прохаю неухильно дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції, негайно йти на самоізоляцію за наявності будь-яких ознак захворювання. Інакше нам всім буде дуже недобре. Схоже, інформація про «коронавірусний госпіталь» у Глухові – не що інше, ніж фейк. Хто ж зацікавлений у його поширенні?
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости