Новость из категории: Новини / Новини з відео

На Глухівщині вогнеборці приборкали масштабне загоряння сухої рослинності (відео)

Упродовж 10 квітня пожежно-рятувальні підрозділи Сумської області приборкували три масштабні загоряння на території Есманьської, Верхньосироватської, Ворожбянської об’єднаних територіальних громад. Площа, пройдена вогнем, склала близько 21 га. Так, о 14:48 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу в селі Пустогород, Есманської ОТГ.

На гасіння направили чергове відділення 38-го державного пожежно-рятувального посту із смт Есмань, якому довелося подолати відстань близько 35 км, та місцеву пожежну команду із села Уланове. Як було встановлено, загорілася суха рослинність на значній площі. Поривами вітру полум’я перекинулося на сінник, господарчу споруду, дерев’яний житловий будинок в одному приватному домогосподарстві та на два сусідні закинуті дерев’яні житлові будинки. Ще до прибуття вогнеборців місцевим жителям підручними засобами вдалося відвернути небезпеку поширення полум’я на будівлі сусідньої вулиці. На ліквідацію пожежі есманьським рятувальникам довелося залучити резервні сили і засоби. Приборкання масштабного загоряння потребувало значної кількості води, тому пожежні автоцистерни довелося дозаправляти від найближчих водонапірної башти та озера, що знаходилися на відстані близько 500 м та 200 м відповідно від осередку горіння.
 
Під час гасіння, із житлового будинку вогнеборці винесли 3 газових балони. О 16:25 вдалося локалізувати загоряння на площі близько 1 га, запобігши перекиданню полум’я на 2 житлових будинки та літню кухню. Проте, боротьба з вогнем ще тривала до 18:17, коли, використавши близько 30 т води, пожежу ліквідували. Всього на гасіння цих трьох пожеж сухої рослинності залучалося 16 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 2 працівника та 2 одиниці техніки від місцевих пожежних команд. За попередніми висновками фахівців, ці загоряння спричинило необережне поводження з вогнем.
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости