Новость из категории: Статті

До уваги глухівчан: печиво з небезпечної для здоров'я олії повинні вилучити з "АТБ-Маркет"

В Україні в печиво, яке поставлялося в "АТБ-Маркет" і "Форвард-КД", додавали пальмову олію з 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) (речовина, яка не відповідає стандартам безпеки харчових продуктів). Продукцію повинні вилучити протягом двох днів. Про це йдеться в повідомленні Держспоживслужби Києва на офіційній сторінці у Facebook. "Інформуємо стосовно виявлення 3-монохлор-1,2-пропандіолу (3-MCPD) (5138 ug/kg-ppb) у рафінованій пальмовій олії, що експортувалась із Федеративної Республіки Німеччина (постачальник: Olenex Edible Oils GmbH, Brake) до Республіки Польщі, де використовувалась під час виготовлення печива (виробник: Bogutti Sp. Z.o.o., Zlotoklos), що надіслано до України (отримувачі: ТОВ "АТБ-Маркет", просп. Олександра Поля, 40, м. Дніпро, 49000; ТОВ "Форвард-КД", вул. Бузкова, 2, м. Львів, 79035)", – зазначено в повідомленні.

Відповідно до закону, якщо продукти не відповідають вимогам безпеки, продавець негайно починає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу і в строк не більше від двох робочих днів і письмово інформує про виявлену невідповідність компетентний орган. В "АТБ" кажуть, що сумнівну партію вже вилучили з обігу, а покупці можуть повернути продукцію в магазин Як розповіли співробітники мережі супермаркетів, зараз всі партії від польського виробника печива, в якому знайшли порушення, вилучено з обігу. Продукцію відправили на експертизу в лабораторію Києва. Ті українці, які вже встигли купити "небезпечне" печиво, можуть повернути його в магазин. "Ми оперативно відреагували на повідомленні, що в одній з партій перевищено показник монохлора (3-MCPD). Відкликані з реалізації не тільки та партія, де імовірно присутнє це масло, але і всі партії від цього виробника. Ми відправили продукцію на дослідження в лабораторію в Києві і очікуємо результатів дослідження. Якщо в інших партіях цього виробник не буде порушення показників, то вони зможуть повернутися на прилавки, в зворотному випадки печиво буде утилізовано", – розповів в коментарі OBOZREVATEL начальник управління з корпоративних комунікацій" АТБ "Сергій Демченко.
 
В якій продукції знайшли порушення Як розповіли співробітники супермаркету, всього в мережі по всій країні продавали два види печива від Bogutti Sp. Zoo, Zlotoklos. Обидва вилучили з обігу (хоча на сайті все ще можна його знайти і навіть оформити замовлення). Судячи з інформації на сторінці мережі "АТБ-Маркет", українцям продавали Bogutti Choco-Gutti з апельсиновим кремом і шоколадними дропсами і Bogutti LA GUSTOSA c шоколадним кремом.
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости