Новость из категории: Новини / Новини з відео

Автопробіг присвячений Дню пам`яті та примирення (відео)

Сьогодні, 8 травня, біля пам'ятного знаку Героїв Небесної Сотні громадськість міста вшанувала квітами та хвилиною мовчання пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Далі відбувся автопробіг до меморіалів героям Чернєвського бою та загиблим воїнам і полеглим у боротьбі проти нацистів у с. Полошки. Організатори заходу: підприємець Федір Шутко та ГО «Глухівська спілка учасників АТО».

Цей пам’ятний день започатковано задля вшанування подвигу українського народу у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті тих, хто загинув на фронтах, в окопах, і тих, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Цей день встановлений задля «вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих».
 
Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости