Новость из категории: Новини

Зйомки нового проєкту про старовинні страви розпочались з Глухівщини

Задум та реалізація проєкту належать Євгену Серебрякову, який є головним режисером програми, а також ресторатору Денису Полаку. За сценарієм програми Денис досліджує локальні страви та готує їх разом з місцевими мешканцями. Головна мета телепередачі «Сковорода. Гастробайки» — зберегти й популяризувати гастрономічну спадщину нашого регіону.

 

«Ми б хотіли запустити процес відродження слобожанських страв, щоб туристи захоплювалися і нашою історією, і нашими гастрономічними вподобаннями», — розказав Цукру головний режисер проєкту Євген Серебряков. Програма «Сковорода. Гастробайки» розрахована на 12 серій. Її покажуть на Суспільному восени. Зйомки передачі розпочалися з села Дунаєць, що розташоване поблизу Глухова. За словами головного режисера реалізують проєкт коштом Суспільного. Для цього команда виграла творчий конкурс, який організував телеканал.

«У назві проєкту є натяк на діяльність Григорія Сковороди, українського мандрівного філософа. Він бував на Слобожанщині й точно куштував тутешні страви, знайомився з побутом місцевих мешканців, вчився народної мудрості. Наш ведучий теж робить щось схоже: досліджує, готує, чує легенди й байки», — зазначив Євген Серебряков.

Фото Євгена Серебрякова

Джерело: cukr.city



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости