Новость из категории: Новини / Новини з відео

На Сумщині викрито групу фальшивомонетників: щомісяця збували до 50 тис. доларів США

У Сумській області СБУ викрила угруповання, яке організувало збут підробленої іноземної валюти. Зловмисники «продавали» фальшиві 100-доларові банкноти за 45% від номінальної вартості. Щомісячно вони збували до $50 тис.

За попередніми даними, фігуранти налагодили схему у різних регіонах України. Організаторами виступили семеро мешканців Сумщини, більшість з яких - з кримінальним минулим. Фальшиві банкноти вони збували через особисті зв’язки, у тому числі в обмінних пунктах. Встановлено, що більшість підроблених купюр не ідентифікується як фальшивка пристроями для перевірки грошей.

Оперативники СБУ задокументували, що угруповання діяло майже півроку, а щомісячний обсяг реалізованих підроблених банкнот становив близько 50 тисяч доларів США. Правоохоронці затримали одного з організаторів незаконної схеми за ст. 208 КПК України під час чергової реалізації партії фальшивих грошей, яка склала 35 тисяч підроблених доларів США.

Також у ході санкціонованих обшуків за місцем проживання у фігурантів вилучили: - травматичну зброю без дозвільних документів, - 400 бойових набоїв. Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам угруповання. Тривають слідчі дії щодо встановлення та блокування джерел нелегального надходження підробленої валюти.
 
Речник СБУ в Сумській області Олеся Рапута
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости