Новость из категории: Інформація

Для створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства, у 2021 році у державному бюджеті для Сумщини передбачено понад 11,2 млн грн

Про це під час запису на обласному радіо повідомила тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Людмила МУСІЯКА За її словами, для створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі в 2021 році у державному бюджеті передбачено 274,2 млн гривень, для Сумщини – 11192, 828 тис. грн.

Як наголосила Людмила Мусіяка, у Сумській області 5 міських громад отримають кошти для створення 1 притулку, 1 денного центру, 1 денного центру з кризовою кімнатою та 2 консультативних служб. «Кошти розподілено на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у 2021 році 5 територіальним громадам: бюджету Середино-Будської міської ТГ – 549,71 тис. гривень (на створення та облаштування денного центру з кризовою кімнатою); бюджету Конотопської міської ТГ – 510 тис. гривень (створення та облаштування денного центру); бюджету Шосткинської міської ТГ – 435,622 тис. гривень (на створення та облаштування консультативної служби); бюджету Тростянецької міської ТГ – 9446,6 тис. гривень (на створення та облаштування притулку разом з мобільною бригадою); бюджету Роменської міської ТГ – 250,896 тис. гривень (на створення та облаштування консультативної служби)», – розповіла вона. Довідково. З початку року структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій, міських рад отримали 1784 звернення/повідомлення про скоєння домашнього насильства, у тому числі стосовно жінок – 1611, чоловіків – 159, дітей – 14, з них 17 осіб з інвалідністю. До органів поліції, згідно з отриманою інформацію, за цей період надійшло 2676 звернень.
 
За інформацією сайту Сумської ОДА


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости