Новина з категорії: Статті

Високе мистецтво просто неба

14-15 серпня, у вечірню пору, о 20:00 в сквері Шевченка глухівчани та гості міста мали змогу насолодитися сучасним виконанням української музики, зокрема були представлені твори наших земляків - М. Березовського та Д. Бортнянського у виконанні оркестру під керівництвом найкращої диригентки світу, українки Оксани Линів та диригента Кирила Карабиця.

Виконана постановка дитячої опери "Лис Микита" українського сучасного композитора Івана Небесного. Директор КЗ «Глухівська школа мистецтв ім. Максима Березовського» Анна Мироненко у своїй сторінці фейсбук стосовно цієї події написала наступне: - Ось і відбулось щось новеньке та незвичайне у нашому місті: ми долучилися до високого мистецтва. Послухали музику Березовського та Бортнянського, подивилися оперу Небесного. Музика різна і по складності сприйняття і по стилю, але є одна спільна риса - вона об'єднує та виховує. Коли у літній вечір в центрі історичного міста зазвучали симфонії Березовського, мені здалося, що ми в паралельній реальності. Як сказали глядачі: "Це справжнє очищення". А музика Небесного - складна і сучасна, проте глядачі осягнули і її. Дуже важливо давати суспільству альтернативу надлегкому продукту споживацького направлення - складну їжу для розуму та основу для духовного зростання.
 
Так роблять у розвинених країнах на державному рівні. Нажаль, у нас це явище носить локальний і майже унікальний характер. Проте, це явище відбулося у нас, в Глухові. І це знаково. Адже генетично в нас закладено стільки музики та інших чеснот, що ще вистачить на багато поколінь. І це налаштовує оптимістично.
Організатори проєкту вечорів класичної музики: Глухівська школа мистецтв ім.М.Березовського (директор Анна МИРОНЕНКО), Центру культури (директор Олександр ЛАНІН), Ведуча – Алла КОВАЛЬОВА, та КЗСМР-Сумська дитяча музична школа N3.


Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини