Новость из категории: Статті

КОВПАК В АМЕРИЦІ

17 вересня 2021 року у Глухівському краєзнавчому музеї відбулась «година партизанської Слави». Серед присутніх були студенти агроколеджу та учні ЗОШ № 6 з вчителькою історії. 2021 рік – ми вперше святкуємо це свято без живих свідків та учасників цих подій. Ще зовсім недавно з нами разом було багато воїнів та партизан.

А тепер нема з нами ні Марії Деркач, ні Анатолія Голуба, ні Поцелуєва, ні мого сусіда М.І.Рогози, ні юного С.Головача, ні Й.Е.Давидова, ні Кульбаки, Громака, Романцова… Їх пам'ять для прийдешніх поколінь тепер повинна жити у наших серцях, пам’ятниках, меморіальних дошках або книгах. Представляю читачам журнал «Форум» (США) де на обкладинці поруч з Х.Клінтон стоїть фото С.А.Ковпака, а в середині на сторінках 22-23 на честь Великої Перемоги показаний мій матеріал «В партизанском соединении Ковпака.

По материалам Музея истории евреев Глуховщины». Дякую всім за чудову організацію свята та за пам'ять. Говорячи про проведення заходу у краєзнавчому музеї хотілося б, щоб на них було більше людей, особливо молоді. Вони повинні знати історію свого краю. Зі святом вас глухівчани. Хай вам щастить!.
 
Засновник та керівник музею історії євреїв Глухівщини
Кавалер ордену «За заслуги» III ст.. М.Часницький


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости