Новость из категории: Новини

"Вирощували канабіс на держпідприємстві". У Глухові вилучили наркотики на 55 мільйонів

У Глухові, на Сумщині, викрили групу людей, які, за версією слідства, вирощувала та зберігала канабіс. Вартість наркотиків оцінили у 55 мільйонів гривень. Про це 10 грудня повідомила пресслужба поліції Сумської області. Виробництво організували на території державного підприємства, на початку 2021 року. Для цього використовували спеціальні лампи освітлювання та індивідуальний крапельний полив.

Наразі правоохоронці провели 14 обшуків на території Сумської та Київської областей. За результатами останнього знайшли 1554 поліетиленових мішків та коробок з речовиною рослинного походження, зовні схожою на канабіс. Вага кожного з них від 5,5 до 60 кг. Вартість вилученого, за цінами чорного ринку, складає понад 55 мільйонів гривень.

За фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів", ч. 3 ст. 309 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту", ч. 2 ст. 310 "Посів або вирощування снодійного маку чи конопель" Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за такі дії — позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости