Новость из категории: Новини

У Глухові “банкір” зняв з рахунку пенсіонерки 23 тисячі гривень

До поліції Глухова з заявою про шахрайство звернулася місцева жителька. Жінка розповіла, що на її мобільний телефон зателефонував невідомий, який у розмові назвався співробітником банку. «Фінансист» розповів глухівчанці, що з її «кредитки» невідомі намагаються зняти гроші. Аби завадити цьому, він попросив дані її банківської картки: номер, строк дії, cvv-код. Нібито, для блокування рахунку.

Пенсіонерка надала телефонному співрозмовнику необхідну йому інформацію. Коли ж заявниця стала отримувати з банку смс-повідомлення про зняття коштів, вона повідомила про це свого співрозмовника, на що той завірив її – це страховка. Подібний дзвінок на свій «мобільний» жінка отримала й через кілька днів.
На прохання телефонного співрозмовника, «банкіра», вона знову надала йому конфіденційну інформацію по своїй «кредитці». Після цього з її рахунку зникло майже 23 000 гривень. Тільки після звернення до фінансової установи пенсіонерка зрозуміла, що стала жертвою афериста. За словами самої потерпілої, вона добре знала про таку шахрайську схему, проте повірила незнайомцю. У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого правоохоронці встановлюють особу зловмисника.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости