Новость из категории: Новини / Новини з відео

У Глухові в честь Дня Соборності України пройшов мітинг та було розгорнуто 60-ти метровий прапор + відео

Сьогодні, 22 січня, Україна відзначає День Соборності. У 1919-му саме цього дня було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Україну. На Глухівщини пройшли заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України. В Глухові біля пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні пройшов мітинг з нагоди Дня Соборності України.

На урочистому мітингу до присутніх з промовами виступили: міський голова Надія ВАЙЛО, командир військової частини А4590 Володимир ЛОГУШ та заступник командира військової частини А3958 Андрій МОЙСІЯХА. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять всіх полеглих за свободу України та поклали квіти до пам'ятного знаку.

Потім, об 11-тій годині, на мосту ділянки дороги Кіпті – Глухів – Бачівськ громадські активісти розгорнули 60-метровий державний прапор. На акції були присутні люди різного віку. У знак підтримки проїжджі автомобілісти подавали звукові сигнали.

Завершився захід біля пам`ятного знаку Героям Небесної Сотні, на якому мали змогу виступити громадський активіст Олег МОСКАЛЕНКО та літератор Микола ГУРЕЦЬ.
 
Підготував Микола ЗАХАРЧЕНКО, монтаж відео Олександр ФУРС
 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости