Новость из категории: Новини / Новини з відео

Ущент зруйнований корпус: наслідки нічного обстрілу птахофабрики в Путивлі + відео

Вночі 28 травня військові Росії обстріляли птахофабрику у Путивлі Сумської області. Ущент зруйновано корпуси підприємства та порушено вентиляційну систему, повідомили кореспонденти Суспільного з місця події. Заступник голови фермерського господарства Олександр Токар показує вирву від влучання ракети - глибиною майже у людський зріст. "Уламки пошкодили і попробивали наскрізь бетонні конструкції", - говорить він. Зафіксовано, ймовірно, влучання авіаційної ракети.

"Відбулося руйнування кількох корпусів. Деякі повністю зруйновані, деякі отримали пошкодження. Пошкоджено вентиляційне обладнання, і це першочергове, що треба нам якнайшвидше відновити", - розповів Токар. Тепер на пташнику мають оцінити, чи можна використовувати пошкоджені споруди. Бо мають тріщини в опорних стінах. Вибух відбувся вночі, тож на території птахофабрики, крім охорони, нікого не було. "Саме в цей час їх на цій точці, слава Богу, не було. Тому людських жертв немає", - розповів Олександр Токар.

Зранку територію підприємства оглянули рятувальники та електрики, бо від вибухової хвилі постраждало й електропостачання. "Відбулося пошкодження лінії електропередач і водозабезпечення фабрики. На ранок на підприємство завітали працівники МНС, працівники РЕС і всі відпрацювали добре, і зараз електроживлення відновлене, а працівники МНС свою роботу зробили. Оглянули результати влучання на предмет, чи не залишилося тут чогось небезпечного", - сказав заступник голови господарства.

Розмір матеріальних збитків наразі оцінюється. Також на підприємстві повідомили, що корпуси птахофабрики готували до роботи. У зруйнованих будівлях птахів не було. "Результати саме по птиці сьогодні оцінити важко, оскільки вона дуже чутлива до стресів, і ми впевнені, що це дуже нашкодить продуктивності і роботі нашого підприємства", - вважає Олександр Токар. "Чому саме сюди? Не зрозуміло. Немає тут військових ніяких об’єктів і не було ніколи. Це всі мешканці знають і можуть підтвердити, тому не знаю, чому вибраний саме цей об’єкт", - сказав Суспільному Олександр Токар.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости