Новость из категории: Новини

Водії мотоциклів та мопедів будьте пильними

З 6 червня розпочато комплекс профілактичних заходів спрямованих на недопущення порушень правил дорожнього руху водіями мотоциклів та мопедів. Превентивні заходи триватимуть до 20 червня включно. Під час цих заходів особлива увага приділяється недопущенню фактів керування двоколісними транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебуванню під впливом лікарських препаратів що знижують увагу та швидкість реакції, без мотошолома, не зареєстрованих в установлений законодавством термін, без відповідних документів передбачених чинним законодавством, виявленню порушень під час руху через залізничні переїзди, недопущенню порушень ними швидкісного режиму, вимог дорожніх знаків, розмітки, руху на заборонені сигнали світлофора та ін.

Водії двоколісних транспортних засобів, які мають об’єм двигуна до 50 см кубічних, повинні мати посвідчення водія категорії А1 та категорії А, якщо об’єм двигуна транспортного засобу більше ніж 50 см кубічних відповідно., Також слід звернути увагу, що згідно ПДР України під час руху на мопеді та мотоциклі водій повинен бути у застебнутому мотошоломі та не перевозити пасажирів без мотошоломів. У випадку керування транспортними засобами без дозволеної категорії, водій притягається до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 126 Куп АП, санкція статті передбачає накладення штрафу в сумі 3.400 грн. Відповідно до статистичних даних з початку року за порушення правил дорожнього руху було складено 23 адміністративні матеріали відносно водіїв мотоциклів та 92 відносно водіїв мопедів.
 
Також з початку року сталося 4 ДТП за участю водіїв двоколісних транспортних засобів. Поліцейські радять усім водіям, які здійснюють керування двоколісними транспортними засобами бути взаємоввічливими та дотримуватись норм встановлених Законами. Також слід зауважити, що відсутність посвідчення водія відповідної категорії у неповнолітніх осіб, та як наслідок відсутність знань ПДР є основної причиною ДТП за участю неповнолітніх водіїв. Тому звертаємо увагу батьків ставитись до вказаного питання відповідально. Перед тим, як придбати дитині мопед чи мотоцикл, ви маєте бути впевнені в компетентності водія. Адже здоров’я та життя дитини є найголовнішою цінністю. В жодному випадку не можна нехтувати засобами особистої безпеки та безпекою інших учасників дорожнього руху.
 
За інформацією відділу поліції №1 (м. Глухів)


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости