Новость из категории: Новини

На Сумщині судитимуть двох лікарів за неналежне виконання своїх обов’язків, що спричинило смерть хворої

На Сумщині судитимуть двох лікарів за неналежне виконання своїх обов’язків, що спричинило смерть хворої Слідчі Сумського районного управління поліції під процесуальним керівництвом окружної прокуратури міста Суми завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт стосовно лікаря-терапевта та лікаря-анестезіолога Сумської обласної клінічної лікарні, які відмовились госпіталізувати літню жінку у критичному стані. За даними слідства, ввечері 19 квітня 2020 року бригада швидкої медичної допомоги доставила 78-річну жінку в Сумський медичний клінічний центр інфекційних хвороб з підозрою на пневмонію.

Пацієнтку оглянула лікар-інфекціоніст, яка також провела експрес-тест на «COVID-19». Лікар виключила інфекційне захворювання, після чого виписала направлення для подальшої госпіталізації хворої, оскільки рівень цукру в крові пацієнтки був критично високим. Бригада швидкої допомоги доставила пацієнтку до обласної лікарні на вул. Ковпака, 18. Попри те, що тест на «COVID-19» у жінки був негативним, а її стан суттєво погіршився, лікар-терапевт не впустив медиків з хворою у приймальне відділення та в грубій формі повідомив, щоб везли її в інше відділення, оскільки експрес-тест може бути недостовірним. Після чого, бригада швидкої допомоги доставила пацієнтку до обласної лікарні на вул. Троїцька, 48. Незважаючи на те, що медики швидкої телефонували в це відділення і попереджали про критичний стан жінки, двері до приймального відділення були зачинені. Через 10 хвилин вийшов лікар-анестезіолог, який також відмовився госпіталізувати хвору, посилаючись на карантинні обмеження.
 
Медики швидкої викликали поліцію, після чого перемістили пацієнтку в приймальне відділення, де вже констатували її смерть, яка настала внаслідок ускладнень, зумовлених запальним процесом в нирках на фоні цукрового діабету. Наразі слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури вже закінчили досудове розслідування кримінального провадження за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків, що спричинило смерть хворої (ч. 1 ст. 140 КК України) та направили обвинувальний акт до суду.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости