Новость из категории: Інформація

Кожний житель Сумщини має бути вчасно оповіщений про можливі загрози з боку ворога

☝️На цьому акцентував увагу голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ під час наради з питань організації системи оповіщення та функціонування місцевих автоматизованих систем оповіщення.

🔷Цьогоріч кошти, майже 2 млн грн, на модернізацію системи оповіщення були виділені Сумським, Охтирським, Роменським та Шосткинським районами області. У 24 громадах система оповіщення взагалі відсутня.


Кожний житель Сумщини має бути вчасно оповіщений про можливі загрози з боку ворога

✅«Сотні тисяч людей залишаються без оповіщення. У багатьох прикордонних громадах нестабільний мобільний зв'язок та інтернет і люди взагалі не мають можливості дізнатись про загрози. Так не має бути і кожний керівник на місцях несе особисту відповідальність за те, щоби система оповіщення була дієвою», - зазначив Володимир Артюх.

💬Голова Сумської ОВА підкреслив, що заходи по захисту населення –пріоритетний напрямок роботи кожного керівника. Це стосується не тільки системи оповіщення, а й облаштування укриттів, забезпечення людей засобами індивідуального захисту тощо.

☝️«Ворожа зброя руйнує населені пункти і вбиває наших людей. І кожний з нас має захистити свою громаду, бути готовими до можливих викликів. Оперативне оповіщення про загрози – це реальний інструмент захисту населення. І маємо докласти максимум зусиль, щоби він був ефективним», - резюмував Володимир Артюх.

⤴️Голова Сумської ОВА доручив керівникам районних військових адміністрацій посилити роботу по адаптації локальних систем оповіщення до вимог воєнного часу, задіявши всі можливі джерела інформування населення з метою підвищення ефективності оповіщення про небезпеку.

✅Головам громад рекомендовано: розробити проєкти проведення реконструкції (будівництва) місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення (там де вони відсутні) та встановити додаткові пристрої для оповіщення, задіяти радіо та телепередавачі для своєчасного оповіщення людей.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости