Новость из категории: Новини

Німецький посол відвідав Сумщину і обіцяв допомогу у відбудові регіону

Німецький посол відвідав Сумщину і обіцяв допомогу у відбудові регіону

Тільки у 2023 році Урядом Німеччини для Сумської області надано допомогу у понад 65 млн гривень.
«Ми дуже вдячні народу Німеччини за підтримку, – зазначив Володимир Артюх. – З вашою допомогою вдалось забезпечити генераторами прикордонні громади, які щодня потерпають від обстрілів. Особлива подяка за сучасний модульний медичний центр, який працюватиме в Тростянецькій громаді», - сказав начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, вітаючи Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина Мартіна Єґера.

Німецький посол відвідав Сумщину і обіцяв допомогу у відбудові регіону

У ході зустрічі обговорювались проблеми безпекової ситуації в області, заходи евакуації населення з 5-кілометрової зони, допомоги у поверненій людей з окупованих територій, перспективи відновлення Сумщини, можливості реалізації інвестпроєктів, розвитку бізнесу.
У питанні охорони здоров’я обговорювалась можливість допомоги міжнародних партнерів у створенні додаткових модульних центрів.
«Після окупації, після пережитого жителями, в області почастішали інфаркти та інсульти , – зазначив Володимир Артюх. – Є мета створити потужний кардіоцентр у Сумах . Є кадровий потенціал, але не маємо бази. Ваша допомога у цьому питанні була би дуже цінною», - зазначив Володимир Артюх.
Озвучувалися на зустрічі й інші питання, зокрема, забезпечення автобусами дитячих будинків сімейного типу, активізація співпраці з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста тощо.
Після закінчення офіційної зустрічі німецька делегація відвідала заклад профтехосвіти в Сумах, будівлі якого були зруйновані терористичним ракетним ударом 29 липня цього року.
 
Сумська ОВА


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости