Новость из категории: Новини / Новини з відео

Брифінг голови Сумської ОВА, що до безпекової ситуації в області + відео

Брифінг  голови Сумської ОВА, що до безпекової ситуації в області + відео
 
Про це під час брифінгу в Офіційному медіа центрі Сумської ОВА повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.
9989;Виконано ряд важливих задач щодо підвищення бойового потенціалу Сумщини, збільшення кількості та ємності захисних споруд, посилення готовності до можливих і ймовірних дій ворога на напрямку розташування області.
128172;«Коли у квітні мене призначили на посаду, я проаналізував ситуацію і визначив, що є певні проблеми в системі захисту та оборони Сумської області, – зазначив Володимир Артюх. – З 2014 року по 2021 рік на фортифікаційні споруди, на 560 кілометрів довжини кордону з країною-агресором було витрачено всього 8,4 мільйонів гривень. Зрозуміло, що це майже нічого, майже нуль. Що стосується укриттів, то ця цифра ще менша – 6,8 мільйонів гривень на всю область. Це кошти, які було витрачено за 7 років війни усіма громадами й усіма бюджетами області. А сьогодні на ці заходи, в тому числі й підтримку Збройних сил у нас спрямовано 2 мільярди 625 млн грн».
128073;Левова частка цих коштів пішла на захисні споруди: їх кількість за 6 місяців на Сумщині збільшено на 375 одиниць.
9757;65039;Наприкінці жовтня з резервного фонду державного бюджету виділено 108,2 млн грн на будівництво фортифікаційних споруд в області. Триває підготовчий етап.
128311;Основна робота спрямовується на максимальний захист населення області від трьох основних загроз, які існують.
9757;65039;Перша – це артилерійські обстріли прикордонних громад (більше 4 тисяч обстрілів за останні місяці), друга - авіаційні, ракетні обстріли по всій території області. І третя – це дії диверсійних груп противника.
128172;«Ми вже досягли значних результатів. Це і наша система протиповітряної оборони, потенціал та можливості якої збільшено в кілька разів. Є підрозділи, є зброя, є система управління і тактика застосування цієї системи. Ми покращили систему оповіщення, джерела інформації про оповіщення збільшилися в десятки разів. Як і збільшилось фінансування на оборонні питання. Збільшуємо також і кількість добровольчих формувань», – зазначив Володимир Артюх.
9989;Підсумки роботи за пів року були проаналізовані на засіданні Ради оборони Сумської області. Зміни оцінені позитивно і за результатами ухвалені рішення, які сприятимуть посиленню готовності системи безпеки й оборони Сумщини до можливих загострень ситуації.
129309;«Продовжуємо зміцнювати захист та оборону області. Ми знаємо, що і як робити. Проте важливо, щоби це була консолідація зусиль усіх 51 територіальних громад Сумщини. Тоді, я впевнений, ми будемо готові до всіх можливих викликів з боку ворога», – додав Володимир Артюх.
 
Сумська ОВА

 
Кордон.Медіа


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости