Новость из категории: Новини / Новини з відео

ЧИСТЕ МІСТО: Замор риби. Глухівські водойми пора чистити (відео)

Так стрімко почалася весна оголивши страшну екологічну проблему. У міру танення крижаного панцира Скоропадського озера почала вспливати риба, що стала жертвою найпотужнішого замору. Подекуди їх вже прибиває до берега - величезна кількість мальків і десятки, якщо не сотні великих коропів - деякі вагою по 12- 15 кілограмів.

Разом з нашим фотокореспондентом на місце замору виїжджав і депутат міськради Олександр БУЙКОВ. Він прокоментував подію так: - Проблема назрівала вже давно. У листопаді - грудні особисто обстежував пойму Эсмані між Усовським і Веригінським мостами, та її притоки Берізки. Там скрізь по берегах сміття, русла завалені сушняком. Але, завдяки проточній воді до такого, звичайно, не дійде. У кінці року звернувся до міського голові з пропозицією розробити спеціальну програму по очищенню наших водних об'єктів. Подальші події підтвердили мою правоту. Нещодавно створена тимчасова комісія з моніторингу стану глухівських озер.

Масовий замор риби - ще одне нагадування, що проблему їх очищення відкладати на «потім» більше неможливо. Потрібні рішучі дії. Ще одна деталь: разом з гниючою рибою на березі величезна кількість сміття.

Глухівчани, доки поводитимемося так бездумно? Це, врешті-решт, наша річка, наші озера, наша земля, наше життя!
 
Вл. інф.
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости