Новость из категории: Статті

Допомогти Тетяні Калюжній

Три роки тому Тетяну Володимирівну КАЛЮЖНУ спіткала біда. Внаслідок зіткнення з автомобілем вона отримала перелом шийки стегна.

Декілька операцій і довгий процес лікування не дали жодних позитивних результатів. Виявилося, що перелом той медіальний – себто такий, що шийка сама собою не зростеться. У Тетяни розпочалося руйнування тазостегнових суглобів. Ось що вона розповідає:

 

 - Пересуватися в змозі лише на милицях. Три роки невимовних фізичних і моральних мук. Шансів на повернення до нормального життя меншає з кожним місяцем. Є, щоправда, можливість здійснити операцію – за півціни, 2,5 тисячі $ . Але таких грошей з чоловіком не маємо.

Зверталися за допомогою й до попередньої, і нинішньої влади, давали об’яви в ЗМІ, але все те не дуже допомогло. Щось, звичайно, надходило: на пост в «Однокласниках», наприклад, відгукнулись - перерахувало двоє людей по 200 грн.; друзі, знайомі передавали – хто дві, хто три, хто п`ять сотень. Нинішня міська влада обіцяє надати 10 тис. грн. А потрібно загалом близько 40 тисяч.

Дуже розраховую, що вдасться їх назбирати, що люди являть милосердя, відгукнуться на мій біль. Далі таку скруту терпіти вже бракне сил. Ще раз слізно прохаю: допоможіть, будь ласка!

Ми теж сподіваємось, що хтось почує цей крик душі. Тетяні треба допомогти. Хто вирішить це зробити, може передати гроші на операцію на її рахунок № 41 49497868827629 у Приват Банку .

_____________________________________________________________

А тимчасом, минулої п’ятниці, глухівський молодіжний рух «Ap Stream» й арт-кафе «Time» організували на стометрівці благодійний спортивний захід. Неподалік фонтану вони встановили переносну поперечину (її виготовлення обійшлося, до речі, в 1000 грн.). Підтягнутися на ній міг будь-хто. Кожне підтягування «коштувало» гривню. Спонсори тут, на місці, відкладали зароблені фізкультурниками гроші на допомогу трьохрічній дівчинці, хворій на ДЦП - Серафимі ІЩЕНКО.

Згодьтеся, досить оригінальний, цікавий, і, як з’ясувалося, досить таки дієвий спосіб - і допомогти дитині, й спонукати народ до здорового способу життя. До поперечини підходила головним чином студентська молодь, багато хто - по декілька разів. Втім, були і представники старшого покоління – наприклад відомий краєзнавець та археолог Юрій КОВАЛЕНКО, та автор цих рядків. Перший встановив місцевий рекорд підтягувань – 24 рази, другий спромігся підняти свої 115 кілограмів 15 разів. Таким чином, ми заробили на благу справу майже 40 грн. Доволі непоганий результат, особливо якщо зважати, що обидва давненько минули півстолітній рубіж – як то кажуть, йдемо з ярмарку.

У підсумку вдалося назбирати понад 3,2 тис. грн. Один з організаторів акції, Юрій УРБАН, у приватній розмові висловив сподівання, що подібні заходи проводитимуться і надалі.

Андрій Коваленко



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости