Новость из категории: Інформація

Правила дорожнього руху: екзамен за новими білетами

Протягом березня та квітня 2017 року Головний сервісний центр МВС вперше в Україні провів громадське онлайн-обговорення екзаменаційних питань з правил дорожнього руху за якими складали іспити для отримання посвідчення водія. У ньому взяли участь понад 10 тисяч громадян. Загалом же тестовою версією білетів з ПДР скористалися 111 899 разів.

До питань було внесено більше 800 поправок. Як зазначає начальник Головного сервісного центру МВС Владислав КРИКЛІЙ, наразі питання вже опрацьовано та вдосконалено. З початку липня теоретична частина іспиту для отримання посвідчення водія складатиметься за новими виправленими питаннями: - Наша мета полягала у тому, аби провести детальний аналіз усіх пропозицій та зауважень до екзаменаційних питань, вилучити логічні помилки, двозначність у варіантах відповідей та невідповідності.
 
У нових білетах, зокрема, робиться акцент на практичні навички, котрі знадобляться майбутнім водіям. А ще, питання згрупували відповідно до категорій. Майбутнім водіям легковиків, наприклад, не треба розповідати того, що стосується управлінням автобусами чи вантажівками. Наразі таких питань буде введено 2500, з можливістю їх доповнення. До кінця 2017 року заплановане також впровадження посиленого контролю над процесом складання як теоретичних, так і практичних іспитів.
 
За матеріалами головного сервісного центру МВС


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости