Новость из категории: Новини

Глухівчани відзначили 100-річчя бою під Крутами

У День бою під Крутами, в понеділок, 29 січня, відбулися заходи з вшанування цієї історичної події. Глухівчани не залишились осторонь та прибули до «Меморіалу пам'яті героїв Крут».

 

На своїй сторінці в Facebook організатор цієї поїздки голова місцевого осередку ВО «Свобода» Володимир Мартинов поділився враженнями, а саме він написав:

«Сьогодні Глухівські Свободівці взяли участь в урочистостях до сторіччя бою під Крутами. 100 років тому, як і сьогодні, українці змушені були виборювати свою волю і свободу від радянсько-московської навали. Виступаючи на мітингу, лідер Всеукраїнського Об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок відзначив, що українці змушені постійно виборювати свою незалежність від одного й того ж загарбника. "Не дійшло б і до цієї війни, не було б новітніх Крут на Савур-могилі, в Донецькому аеропорту, Дебальцевому та Ілловайську, якби як тоді, так і зараз державою керували не короткозорі гендлярі, а далекоглядні націоналісти", – заявив Голова ВО «Свобода»»

Нагадаємо, що бій під Крутами відбувся 16 (29) або 17 (30) січня 1918 року біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва, 18 км на схід від Ніжина. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. В бою під Крутами оборонці української державності отримали переконливу військову перемогу.

 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости