Новость из категории: Статті

А може солдата спровокували?

В минулому номері ми писали про вельми резонансну подію, пов’язану з вибухом гранати у під’їзді багатоквартирного будинку на Терещенків, 16. Те що вчинив підпилий військовий, звичайно, дикість, якій немає жодного виправдання.

Втім, є у цій справі моменти, які дозволяють розглянути її у вельми цікавому ракурсі. До нас, наприклад, надійшла інформація, що напередодні вибуху винуватець та його товариші, цмулячи пиво чи щось міцніше у місцевому генделику, вели досить жваву дискусію з різними громадянами. Деякі з них - головним чином ті, чиї кращі роки припали на далеке радянське минуле, дозволяли собі публічні сентенції відверто антиукраїнського змісту. Розповідає глухівчанка Ніна Дмитрівна ЛАГУТА:

- Коли солдати ще сиділи й випивали біля колишньої «Військової книги», підходила до них, намагалася заспокоїти. Інші ж спілкувалися в жорсткому дусі. Я одній навіть зауважила: не стійте коло них, не провокуйте.

Потім,вже після вибуху,почула приблизно таке: «Коли з Афгану хлопці поприходили, все було тихо-мирно, а ці гранатами жбурляються. Взагалі їхню військову частину треба розформувати, а солдатів – розстріляти, бо вони за гроші вбивають своїх на Донбасі.»

Якщо ця інформація відповідає дійсності – а воно, скоріше за все, дійсно так, бо Ніна Дмитрівна неодноразово заявляла, що готова засвідчити все в суді, то це вельми тривожний знак. Тут є над чим замислитися і батькам-командирам, і компетентним службам. Практика того-ж Донбасу свідчить, що висловлювання, подібні до тих, що наводяться, у підсумку можуть привести до наслідків більш руйнівних, ніж у будь-якої бойової гранати.

А ще люди, що мешкають у районі вибуху, й не захотіли себе називати стверджують: солдат - «підривник» неодноразово публічно заявляв, що дуже потребує допомоги фахового психолога.

Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости