Новость из категории: Статті

Як діяти, якщо вашу кварmupy затопили сусіди?

До Держпродспоживслужби часто надходять звернення стосовно затоплення квартир. Як захистити свої права в такому випадку та компенсувати заподіяну шкоду?

 Інформуємо, що для фіксації факту заподіяної шкоди потрібно скласти Акт про залиття квартири і для цього необхідно викликати представників управляючої компанії.

 

Як діяти, якщо вашу кварmupy затопили сусіди?

 Звертаємо увагу, що відповідно до Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17 травня 2005 р. № 76, в зазначеному Акті (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0927-05#o1221) повинно бути відображено:
  •  дата складання акта (число, місяць, рік);
  •  прізвища, ініціали та посади членів комісії;
  • прізвище, ім’я, по батькові власника (наймача, орендаря) квартири, що зазнала шкоди;
  • адреса квартири, поверх, форма власності;
  • характер залиття та його причини, (наприклад, саме втручання мешканців окремої квартири у роботу системи, незадовільне технічне обслуговування систем, передчасний вихід з ладу радіаторів опалення, трубопроводів, вентилів, гнучких підводок та ін.);
  •  завдана матеріальна шкода (обсяги необхідного ремонту приміщень квартири, перелік пошкоджених внаслідок залиття речей та їх орієнтована вартість);
  •  висновок комісії щодо встановлення вини особи, що вчинила залиття.

 

Акт про залиття і розмір збитків мають підтвердити і свідки інших квартир, які також розписуються в акті. Важливо зробити фото і відео всіх пошкоджень у квартирі та записати повні дані (ПІБ, адресу та контактні телефони) свідків.

 В разі відмови управляючою компанією скласти Акт про залиття квартири, ви маєте право звернутись за захистом своїх прав до територіального органу Держпроспоживслужби  у вашому регіоні.

Приєднуйтесь до групи "Кур'єр + ТРК Глухів" на Facebook слідкуйте за оновленнями!

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости