Новость из категории: Статті

Вартість оренди квартири у Києві: від чого залежить, яка середня ціна та які тенденції на ринку

Вартість оренди квартири у Києві: від чого залежить, яка середня ціна та які тенденції на ринку

Оренда житла в українській столиці не втрачає попиту протягом багатьох років. Навіть зараз, попри загрози ракетних атак з боку ворога, велику кількість громадян цікавить питання, скільки коштує зняти квартиру в Києві та яким чином можна вигідно орендувати житло. Причому це питання є важливим не лише для орендарів, а й для орендодавців. Якщо власник вирішив здати квартиру або будинок в оренду, важливо не помилитися з розміром оплати. Занадто високий цінник може відлякати потенційного орендаря, а занадто низький – викликати непотрібні підозри.

Якщо вас також цікавить оренда квартири у Києві (на один місяць чи довгострокова), для здійснення такої угоди краще звернутися за допомогою до профільних спеціалістів. Проте варто розумітися на тому, якою є наразі середня ціна оренди квартири у Києві та в залежності від яких факторів формується вартість нерухомості на ринку.

Як визначається вартість оренди квартири

Для цін на оренду квартир, як правило, характерною рисою є різноманітність . На те є цілком зрозуміла причина, адже у кожному конкретному випадку вартість визначається з урахуванням безлічі факторів – як об’єктивних, так і суб’єктивних. До об’єктивних належать такі ключові чинники:

  • Розташування будинку. Мається на увазі як певний район міста, так і наявність поруч зручної інфраструктури. Наприклад, вартість оренди квартири у Києві, що розміщена в Шевченківському або Печерському районі, буде більшою, ніж у Деснянському. Окрім цього, на вартість безпосередньо впливає близькість до станцій метро.

  • Кількість кімнат у квартирі. Здається, що однокімнатна квартира буде дешевшою, ніж двокімнатна. Проте важливу роль грає і загальна площа приміщення. Квартира з двома невеличкими кімнатами може бути більш бюджетною, ніж однокімнатна з більшою площею.

  • Стан приміщення – теж важливий момент. Під цим чинником слід мати на увазі стан ремонту, кількість та якість меблів, наявність побутової техніки тощо.

  • Важливим є стан не тільки квартири, а й будинку та двору. Ціна збільшується, якщо будівля нова, з надійними дверима і домофоном, у дворі є парковка та дитячий майданчик, територія має огорожу та охороняється, а поблизу є аптека, магазини, школи і так далі.

  • Термін, на який орендар планує винаймати житло. Іноді власники квартир роблять значну знижку, якщо оренда буде довгостроковою (не на один місяць, а, скажімо, понад рік).

Збираючись знімати квартиру, враховуйте чинники, від яких буде залежати кінцева вартість оренди житла в Києві. Проте є й деякі суб’єктивні моменти, які також впливають на ціну. Наприклад, власник може назвати привабливу ціну, тому що йому потрібно терміново виїхати або тому що він сильно обтяжується платежами за утримання вільної житлоплощі. Слід визнати, що у деяких випадках шукати раціональне пояснення тій чи іншій встановленій ціні не слід, адже вона формується в залежності від людського фактору.

Яка сьогодні ситуація з ціною на оренду квартири в Києві

Наразі експерти оцінюють ринок нерухомості в Україні загалом і зокрема в столиці як такий, на який сильно впливають зовнішні чинники. У зв’язку з війною та всіма її негативними наслідками ціни на оренду житла зростають повільніше, ніж це спостерігалося до початку повномасштабного вторгнення. Проте столиця й надалі залишається одним із найдорожчих міст країни в плані оренди квартир.

Перш ніж вибрати житло для довгострокової чи короткострокової оренди, слід ознайомитись із ситуацією на ринку. Самостійно це зробити досить важко, адже не завжди встановлена ціна відповідає якості житлової площі. Тому, щоб знайти варіант з оптимальним співвідношенням ціни та якості, краще звернутися до професіоналів. Фахівці надійної агенції з нерухомості врахують всі ваші побажання та знайдуть ту квартиру, яка повністю відповідатиме і вашим потребам, і наявному бюджету.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости