Новость из категории: Інформація

Вища освіта в Польщі: відповіді на основні питання

Прекрасна можливість, яку має сучасна молодь – обирати, де навчатися. Це може бути як вітчизняний, так і закордонний ВНЗ. Зараз європейські університети відкриті для наших абітурієнтів. Польські ВНЗ для українців зараз пропонують найвигідніші умови для навчання. До того ж, освіта за кордоном https://mojaedukacja.com/navchanna-za-kordonom дає безліч переваг. Це і якісна теоретична та практична підготовка фахівців, та подальші перспективи працевлаштування на хорошу та добре оплачувану роботу. Зараз не обов’язково навчатися цілих 5 років у закордонному університеті. Наприклад, завдяки навчанню в Польщі на магістратурі також можна отримати європейський диплом. Та давайте по порядку відповімо на основні питання, які цікавлять сучасну молодь при вступі до закордонних університетів.

Вища освіта в Польщі: відповіді на основні питання

Як обрати найкращий ВНЗ?

Найкраща порада – переглянути рейтинг університетів Перспективи, який можна знайти в Інтернеті. Він складається щороку та містить інформацію і про державні, і про приватні ВНЗ. Отже, вам буде набагато легше розібратися, які з університетів у Польщі найбільш престижні та цінуються роботодавцями.

Обов’язково уточніть, чи є при обраному вами навчальному закладі гуртожитки. Обираючи освіту за кордоном, ви все одно будете зіштовхуватися з більшими витратами, в тому числі і на житло. Тому проживання в гуртожитку значно зекономить ваші кошти, адже орендувати квартиру буде орієнтовно в 3 рази дорожче.

Яка буде вартість освіти за кордоном?

Якщо вчитися у ліцеях та технікумах Польщі можна безкоштовно, то в університетах навчання буде платним. В середньому, ціна стартує від 1 тис євро і вище. В державних ВНЗ вчитися дещо дорожче, в середньому – 2 тис. євро на рік та вище. Ціна буде залежати від обраної вами спеціальності. Враховуйте, що юридична та медична освіта в Польщі буде коштувати значно дорожче. Проте такі спеціалісти дуже потрібні в Європі, вони отримують дуже високий рівень зарплати, а їх праця високо цінується.

Багатьох цікавить питання про безкоштовну освіту за кордоном. Виключень дуже мало. Так, навчання в Польщі з картою поляка може бути безкоштовним. Також ті абітурієнти, які виграли грант або стипендію, матимуть змогу навчатися безоплатно.

Які документи потрібно подавати?

Перш за все, вам варто заздалегідь подбати про збір документів, особливо сертифікату про знання польської мови (в основному, університети вимагають рівень B2). Також потрібно подавати атестат про середню освіту, ксерокопії основних документів (паспортів, свідоцтва про народження), медичної довідки. Обравши навчання в Польщі на магістратурі, замість атестату потрібно подавати диплом бакалавра. Обов’язково уточнюйте перелік у обраному вами університеті.

Скільки буде тривати навчання?

Загальна тривалість складає 5 років. З них на бакалавра навчаються 3-3,5 роки, на магістра – 1,5-2 роки. Термін у даному випадку буде залежати від спеціальності. Після отримання рівня бакалавра в Україні, ви можете вступити на навчання в Польщі на магістратурі https://mojaedukacja.com/magistratura-v-polshi. Найкраще обрати навчання на стаціонарі, на денній формі, тоді ви отримаєте і знання, і хорошу практичну підготовку, яку так цінують роботодавці.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости