Новость из категории: Інформація

Особливості вступу до провідних ВНЗ Польщі

Одна з найкращих альтернатив вітчизняній освіті – навчання за кордоном. Наразі для українців відкрили свої двері всі вищі навчальні заклади в Польщі та пропонують якісне навчання за дуже вигідною ціною. Наприклад, за цим посиланням ви можете подивитись вартість навчання у Варшавському університеті та інших провідних ВНЗ цієї країни. В статті ми зорієнтуємо вас з цінами, особливостями вступу, а також розповімо, як обрати найкращий навчальний заклад. Якщо ви точно вирішили, що хочете вступати до одного з польських ВНЗ, вам варто звернутися на проект Освіта без кордонів, де вам допоможуть не тільки обрати найкращий навчальний заклад, але й повністю допоможуть зі вступом. Такий варіант справді зручний, адже на сайтах університетів не завжди вказана вся інформація, необхідна для абітурієнтів.

Особливості вступу до провідних ВНЗ Польщі

Як обрати найкращий університет?

Перш за все, вам варто звернути увагу на рейтинг університетів Польщі PERSPEKTYWY, який об’єктивно відображає місце кожного начального закладу. Ми говоримо про об’єктивність, адже рейтинг враховує основні показники роботи університету, в тому числі:

- престиж навчального закладу;
- якість освіти;
- міжнародні зв’язки;
- науковий потенціал;
- оцінку випускників роботодавцями тощо.

Згідно даного рейтингу, серед найкращих державних навчальних закладів – Ягеллонський та Варшавський університет, Варшавська політехніка, Університет імені Адама Міцкевича у Познані, серед приватних – Академія Леона Козмінського, SWPS та ін. Ви можете знайти цей рейтинг в Інтернеті та переглянути показники кожного ВНЗ. Такий рейтинг робить вибір набагато простішим.

Що ще варто враховувати при виборі університету? Це наявність гуртожитків, де можна оселитися. Наприклад, у Варшавському університеті та більшості ВНЗ є хороші гуртожитки. Набагато вигідніше орендувати кімнату у гуртожитку, ніж квартиру. Польські гуртожитки дуже зручні, об лаштовані усім необхідним для навчання та відпочинку. Вони знаходяться переважно у студмістечках, отже студенти швидко потрапляють на пари, не потрібно додатково користуватися транспортом.

Також варто враховувати у якому місті знаходиться університет. Якщо це велике місто, як Варшава, Краків, Вроцлав, тоді студентське життя буде ще цікавішим, та й у великих містах буде легше знайти роботу для підробітку на канікулах.

Вартість навчання та особливості вступу

Чи не найбільше абітурієнтів та їх батьків цікавить саме питання ціни. Одразу зорієнтуємо: мінімальна ціна – від 800-1000 євро на рік, в середньому ціна становить біля 2-х тис. євро. Проте є спеціальності, навчатися на яких дорожче – наприклад, медицина, юриспруденція, окремі технічні науки. До речі, перелік спеціальностей у європейських університетах значно ширший, ніж у вітчизняних. Тому уважно перегляньте всі спеціальності, аби обрати ту, що найбільше вас зацікавить та буде перспективною у майбутньому.

Зупинимося ще на декількох нюансах. Чи потрібна віза для навчання в Польщі? Так, потрібна. Це питання завжди цікавить абітурієнтів з України. Хто може вчитися безкоштовно? Ті, у кого є карта поляка або хто виграв стипендію чи грант. Чи потрібно надавати якийсь документ, що засвідчує знання мови навчання? Так, при вступі потрібно надавати сертифікат про знання польської мови. В основному, на рівні не нижче B2. Уточнюйте цей нюанс в самому університеті.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости