Новость из категории: Новини

На Сумщині поліція затримала двох зловмисників, що напали на таксиста, побили його та викрали машину

Чоловіки підозрюються у вчинення відразу трьох злочинів – у незаконному позбавленні волі, розбійному нападі та викраденні автомобіля. Аби знайти та оперативно їх затримати, поліцейські Глухівського та Кролевецького районів розгорнули цілу операцію. Наразі обидва зловмисники затримані і співпрацюють зі слідством.

За словами 28-річного потерпілого, того дня він працював як звичайно. Вже увечері від диспетчера служби надійшло адресне замовлення – потрібно було забрати кількох пасажирів від одного з глухівських магазинів та доставити їх у село Обложки. Прибувши за викликом, водій побачив трьох чоловіків – двох молодих, років тридцяти, та ще одного, літнього, котрого молодші називали «батьком». Таксист повідомив пасажирам суму, у яку їм обійдеться мандрівка, і ті наперед оплатили послугу, після чого автівку рушила у дорогу. Вже на території села, куди направлялась трійця пасажирів, на водія напали. Двоє молодиків, ухопивши його за шию, почали душити та бити. Третій же пасажир, що виявився батьком одному зі зловмисників, навпаки, намагався заспокоїти своїх супутників, та вимагав відпустити водія, за що отримав від свого сина сильний удар по нозі. В подальшому, вже не втручаючись у бійку, літній чоловік залишив місце події й пішки пішов додому.

Зловмисники ж посадили таксиста на заднє сидіння, один з них сів біля нього та контролював кожен рух захопленого чоловіка, тримаючи того за шию, другий же сів за кермо машини. «Я відразу побачив, що він не вміє керувати машиною, - говорить потерпілий, - бо після кількох марних спроб рушити з місця він, врешті-решт, став вимагати підказок, що і в якому порядку слід робити. Я допоміг йому переключитися на першу передачу, і лише тоді ми поїхали». Недосвідчений водій погнав викрадений транспортний засіб у напрямку Кролевця. За цей час у таксиста відібрали куртку, гаманець з грошима, в якому було близько трьох з половиною тисяч гривен, та мобільний телефон. Неподалік від одного з придорожніх кафе машина зупинилась, і нападники з утримуваним молодим чоловіком почали виходити з автівки. Скориставшись моментом, коли спільник горе-водія відволікся, таксист кинувся тікати. Незважаючи на всі погрози, що лунали йому у слід, він вибіг на трасу і зупинив першу ж машину, яка йому трапилась. Водій позашляховика, що підібрав утікача, в силу своїм можливостей допоміг йому. Він не лише позичив потерпілому телефон, аби той повідомив про все власника машини, а й доправив його до Кролевця.

Господар викраденої автівки, ледь дізнавшись про пригоду, негайно повідомив про це до поліції. На виклик виїхали одразу три слідчо-оперативні групи: одна - до села, куди мали прибути пасажири, друга – на місце події, третя – до Кролевеця. Аби знайти та затримати нападників, правоохоронці Глухівщини разом зі своїми колегами з Кролевецького району розгорнули цілу операцію. Виявивши на трасі «Кіпті-Глухів-Бачівськ» розшукувану машину, вони розпочали гонитву за зловмисниками. Втікачі, ж, зрозумівши, що їх ось-ось наздоженуть, кинули автівку на дорозі й подались у напрямку лісу. Об‘єднаними силами полісмени оточили ліс, працівники дорожньої безпеки контролювати виїзди на трасу. За годину пошуків був затриманий спочатку один зловмисник, а за 15 хвилин – і другий. Під час особистого огляду розшуковці вилучили у них речі та гроші, відібрані у водія таксі. Обох їх доправили до Глухівського відділу поліції, де опитали. Одним з підозрюваних виявився 27-річний раніше судимий за майнові злочини житель села, куди від початку прямували горе-пасажири. Другий - його 30-річний товариш, уродженець та житель Краматорська, також неодноразово судимий за майнові злочини.

Обоє затримані визнають свою провину. А на запитання, навіщо напали на таксиста, говорять: мовляв, закортіло покататися. «Наразі щодо них слідчі відкрили кримінальне провадження відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого), ч.2 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та ч.3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого або якщо завдало великої матеріальної шкоди). – Коментує подію заступник начальника Глухівського відділу поліції Роман Апанасенко.- Наразі їм повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів, вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

За вчинене обом приятелям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Але в будь-якому випадку подальшу їх долю вирішить суд.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости