Новина з категорії: Новини / Події

Ворожа ракета була виявлена у полі неподалік одного з сіл Сумської області.

 Під час падіння вона розвалилася на фрагменти і не вибухнула.

Ворожа ракета була виявлена у полі неподалік одного з сіл Сумської області.

Агроном одного з сільськогосподарських підприємств Сумщини, об’їжджаючи вранці поля, помітив на землі великі металеві уламки сірого кольору. Зрозумівши, що це частини ракети, чоловік повідомив про знахідку поліцію.

Ворожа ракета була виявлена у полі неподалік одного з сіл Сумської області.

Співробітники відділу вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Сумській області, прибувши на місце падіння і оглянувши знайдені фрагменти на полі, визначили, що цього разу матимуть справу зі стратегічною крилатою ракетою повітряного базування Х-101. Це одна з 33-х збитих силами ППО України ракет, які були запущені рашистськими льотчиками по нашій країні вночі 8 травня. На щастя, під час збиття і падіння, бойова частина ракети не вибухнула та не наробила більшої шкоди людям, - бо зовсім поряд знаходиться населений пункт.
 
«При довжині сім з половиною метрів та вазі 2 400 кілограм, вага бойової частини цієї ракети складає 400 кілограм. Мобільна група поліцейських саперів відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області, оглянувши фрагменти ракети, відокремила бойову частину від залишків корпусу, та вивезла її у безпечне місце для знищення шляхом підриву», - коментує начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк. Крім того, він нагадує громадянам, що у випадку виявлення будь-яких боєприпасів, предметів, схожих на боєприпаси та їх рештки, безпілотних літальних апаратів різних типів, авіаційних бомб, ракет або їх залишків ні в якому разі не підходьте близько до них, не чіпайте їх і не проводьте з ними жодних дій.
 
 
«У разі виявлення будь-якого вибухонебезпечного предмету, перше, що треба зробити звичайній людині, це, відійти від знахідки не менше ніж на сотню метрів, а краще і далі, та повідомити про неї органи влади, військових чи поліцію зателефонувавши на лінію 102. Сапери поліції прибудуть на місце та знешкодять знайдений вибухонебезпечний предмет», - говорить начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.
 
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини