Новина з категорії: Новини

Нове життя центральної площі Глухова

У рамках Хакатону від IRS 100 ідей для міст волонтери разом з Глухівською міською радою Шосткинського району Сумської області пропонують реконструкцію центральної частини міста з інноваційним підходом до просторової організації площі в центрі міста зі збереженням історично-культурної спадщини.

Нове життя центральної площі Глухова

Мета проєкту - створити центр, який буде символом гордості для мешканців Глухова, відображатиме історію міста та сприятиме його розвитку. Головна площа міста зараз у занедбаному стані. Проєкт передбачає реконструкцію площі з мощенням і зеленою зоною. Центральна площа буде призначена для заходів, є рекреаційні та спортивні зони, дитячі майданчики, сухий фонтані пам'ятка "Тюремний замок" з виставковим простором. Також буде побудовано громадський санвузол та підземне сховище. Реконструкція площі є важливою для збереження культурної спадщини України, підтримки національної ідентичності та підкреслення значення історичних міст як символів національної гордості.

 

Нове життя центральної площі Глухова

 

Цікавий факт:
Кругла форма відображає гармонію, рівновагу та спокій, може створювати ефект центральності та об'єднання. У містах це може бути особливо важливо, оскільки головна площа виступає як центральний та представницький простір.
Назва проєкту:
П07. "Ідеї для реконструкції центральної частини міста, інноваційний підхід до просторової організації площі в центрі міста зі збереженням історично-культурної спадщини в ГМР”

Нове життя центральної площі Глухова

Учасники:
Вікторія Духіна - студентка 3-го курсу Одеської державної академії будівництва та архітектури.
Катерина Саміна - студентка 3-го курсу Одеської державної академії будівництва та архітектури.
Олена Радецька - студентка 3-го курсу Одеської державної академії будівництва та архітектури.
Куратор, Керівник проекту, Архітектор: Михайло Сташенко, викладач кафедри Дизайну архітектурного середовища Архітектурно-художнього інституту Одеської державної академії будівництва та архітектури.
 
Приєднуйтесь до групи "Кур'єр + ТРК Глухів" на Facebook слідкуйте за оновленнями!

Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини