Новина з категорії: Статті

Віскі: про види та особливості

Віскі: про види та особливості

Віскі — один із найпопулярніших алкогольних напоїв. Його можна пити просто з льодом або створювати цікаві коктейлі з ним. Є багато видів віскі, вони відрізняються за ароматом, смаком та міцністю. Розглянемо детальніше їхні особливості, щоб не помилитися у виборі.

Основа: види за сировиною

Смак продукту залежить від того, з чого його виготовляють. Під час пиття солодового віскі можна вловити торф'яні та морські ноти. Його виготовляють із ячмінного зерна, інші культури не додають. Такі напої вважаються елітними, їхня вартість відповідна. Зернові продукті виготовляють із кукурудзи або ячменю, вони відрізняються терпкістю, що не зникає в коктейлях. Купажоване віскі — один із найпопулярніших варіантів. Під час пиття можна відчути ноти мигдалеві, медові, деревні ноти та спеції. Якщо хочете спробувати купажований напій, можна придбати віскі Чівас в інтернет-магазині, це одна із відомих марок. Останній вид — це бурбон, що виготовляється з кукурудзи та витримується в дубових барилах. Смак відрізняється солодкуватістю та м'якістю.

Країна походження: основні моменти

Міцність, аромат та інші якості залежать від країни походження напою. Ключові особливості різних видів віскі:

  1. Scotch. Напій, що виготовляють в Шотландії, з витримкою не менше ніж 3 роки. Мінімальна міцність становить 40 градусів. Смак та аромат з'являються завдяки витримці в дубових бочках, барвники та підсилювачі запаху відсутні.

  2. Ірландський. Виготовляється з твердого зерна, яке не пророщують, сушать та не видаляють відростки. Напій м'який і з насиченим ароматом.

  3. Канадський. У складі кукурудзяне, ячмінне та пшеничне зерно. Витримка продукту сягає 3 років.

  4. Індійський. Під час виробництва дистилюється патока. На смак та аромат нагадує ром.

Європейський та уельський рецепти майже ідентичні шотландському. Вони з'явилися порівняно нещодавно, але вже популярні завдяки приємному аромату та смаковим якостям.

Міцність та ноти

За міцністю можна придбати напій із показниками від 30 градусів до 64,7. Якщо подобаються легкі напої, рекомендуємо вибирати до 45. Крім цього, віскі відрізняється за нотами. Популярні такі смаки:

  1. ванільний;

  2. вершковий;

  3. квітковий;

  4. винний;

  5. шоколадний;

  6. медовий;

  7. пряний;

  8. фруктовий;

  9. карамельний.

У деяких напоях аромат розкривається відразу, в інших — акцентується в посмаку. Якщо хочете подивитися віскі з різними смаками, в онлайн-маркеті Маудау представлено широкий асортимент міцного алкоголю. Враховуйте, що смак буде відчуватися як в чистому вигляді, та й у складі коктейлів. Шоколадне та вершкове віскі гармонійно поєднується з кавовими лікерами. На основі карамельного можна приготувати Irish Cream. Завдяки різноманіттю смаків легко підібрати ідеальний варіант алкогольного напою.



Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини