Новина з категорії: Культура

Звіт про робочу поїздку до клубних закладів-філій та бібліотек-філій: обереги, методична допомога та культурна спадщина

Відповідно до плану роботи, працівники базових закладів культури громади здійснили робочу поїздку до клубних закладів-філій, бібліотек-філій та провели роботу щодо культурної спадщини Методист КЗ "Центр культури" Глухівської міської ради Олена КОБЗИСТА провела майстер-клас для дітей села Баничі з виготовлення підкови-оберегу із засушених рослин та злакових культур.

Звіт про робочу поїздку до клубних закладів-філій та бібліотек-філій: обереги, методична допомога та культурна спадщина

На майстер-класі говорили про значення оберегів, як правильно їх робити та які символи закладати при створенні оберега. Діти з великим задоволенням зробили декоративний оберіг «Підкова», де самостійно підбирали злакову та квіткову композицію, поєднавши красу природи з символічним значенням рослин. Адже, підкова завжди вважалася символом захисту від нечистих сил і обіцяла щастя господарям будинку. А талісман, виготовлений своїми руками, приносить в дім ще більше удачі в починаннях і захист від усіляких негараздів. Бібліотекарі КУ «Глухівська публічна бібліотека» Глухівської міської ради відвідали Баницьку та Перемозьку бібліотеки-філії з наданням методичної допомоги. У Баницькій філії було перевірено нормативні документи, щоденник роботи та формуляри користувачів, а також оформлення книжкових виставок, поличок та переглядів. Проконтрольовано роботу бібліотекаря з фондом щодо збереження та списання літератури.

Звіт про робочу поїздку до клубних закладів-філій та бібліотек-філій: обереги, методична допомога та культурна спадщина

Рекомендовано активніше використовувати соціальні мережі для популяризації бібліотеки. У Перемозькій філії надана методична допомога стосовно систематизації фонду відповідно до таблиць УДК, а також розкриття фонду за допомогою книжкових поличок та виставок. Надано рекомендації щодо оформлення дитячої зони бібліотеки. З метою підготовки охоронних договорів, науковими співробітниками КЗ "Глухівський міський краєзнавчий музей" Глухівської міської ради проведено роботи, зокрема здійснено заміри та фотофіксацію пам'яток культурної спадщини у селах Баничі та Перемога.
 
Відділ культури Глухівської міської ради

Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини