Новина з категорії: Статті

Мед від усіх хвороб або користь сучасних продуктів бджільництва

Мед від усіх хвороб або користь сучасних продуктів бджільництва

Мед належить до продуктів харчування, які мають необмежений термін придатності. За правильних умов зберігання від не втрачає своїх властивостей тисячі років. Навіть сьогодні продукти бджільництва використовуються у косметології та медицині. Більше про оригінальні медові вироби можна дізнатися на сайті магазину «Медова Хата»: https://www.volynmedova.com.ua/. Розповімо детальніше про користь маточного молочка, прополісу, підмору та навіть бджолиної отрути та де їх застосовують.

 

Що таке апітерапія

Коли ми говоримо про мед, то відразу виникає асоціація з солодкою ароматною субстанцією, яку додають у напої чи випічку. Проте продуктів бджільництва набагато більше, і всі вони без винятку чинять корисну дію на організм людини. Саме тому відомим методом лікування та профілактики захворювань залишається апітерапія. Це древня практика, яка використовує різноманітні продукти бджільництва, адже кожен із них має унікальні властивості.

  • Прополіс. Цей будівельний матеріал бджолиних вуликів відомий антисептичними властивостями.
  • Маточне молочко. Багате на вітаміни, мінерали, амінокислоти та білки у високих концентраціях.
  • Підмор. Це мертві бджоли (містять меланін і хітин), яких використовують для створення настоянок.
  • Бджолина отрута. Застосовується для лікування ревматоїдного артриту. Її вводять через укус або у складі мазі.

І, звичайно, у апітерапії використовується мед. Цей продукт не лише смачний, а й корисний завдяки протигрибковим, антибактеріальним та противірусним властивостям.

Кому не можна вживати мед

Не дивлячись на користь меду, цей продукт має один недолік — високий вміст алергенів, які можуть викликати неприємні реакції. Найчастіше вони проявляються у вигляді почервоніння чи висипу на шкірі, набряків горла, утрудненого дихання та навіть кашлю. Тому цей продукт не можна вживати людям з непереносимістю меду. Також його не варто вживати діабетикам, людям, хворим на панкреатит та гастрит. Мед заборонений і для маленьких дітей.

Перевірити наявність реакції на продукт можна кількома способами. Найпростіший — це нанести кілька крапель на згин ліктя та зачекати близько 30 хвилин. Можна використати смаковий тест: скуштувати трошки меду та спостерігати за реакцією організму. Не варто в цей час вживати їжу з додатковими алергенами (горіхи, арахіс тощо). За правильного використання натуральний поживний мед може стати відмінним методом підтримання імунітету.



Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини