Новость из категории: Статті

За рахунок довірливої пенсіонерки шахрайка збагатились на 12 тисяч гривень

Поліцейські Шостки розшукують зловмисницю, яка під приводом грошової реформи в країні, виманила у 84-річної жінки 12 тисяч гривень. Повідомлення про шахрайство до поліції надійшло від 84-річної жительки одного з сіл Шосткинського району. Старенька розповіла правоохоронцям, що її надурила жінка, яка розповіла про грошову реформу в країні. За словами бабусі, гостя запевнила, що вже наступного дня почнуть «ходити» купюри нового зразку, а тому, аби вона мала змогу завтра купити хоча б хліб в магазині, запропонувала віддати їй свої заощадження. Зі схованки пенсіонерка дістала 12 тисяч гривень та віддала жінці.

Після чого зловмисниця запевнила, що нові гроші пенсіонерці завтра принесе поштарка. Потім дала аркуш паперу та ручку, щоб бабуся записала всі свої анкетні дані, та, розповідаючи про велику зайнятість, пішла, обіцяючи за півгодини повернутись. І тільки коли гостя так і не з’явилась, бабуся зрозуміла, що її надурили. Сьогодні поліцейські роблять все можливе, аби встановити особу шахрайки та повернути постраждалій втрачені кошти. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».
 
Працівники поліції вкотре застерігають громадян не довіряти незнайомцям, та дають кілька порад, як не стати жертвою шахрайства: - Не дозволяйте малознайомим людям заходити у ваш дім, а якщо вони представляються соціальними працівниками, співробітниками енергонагляду, тощо, вимагайте пред’явити вам посвідчення, запишіть інформацію із пред'явленого документу. - Не дозволяйте стороннім особам заходити у ваше помешкання під приводом погодувати чи переповити дитину або напитися води. - Не вірте тим, хто говорить про порчу і пропонує свою допомогу - це найбільш розповсюджений спосіб шахрайства. - Не вірте тим, хто розповідає про державний обмін грошей, пропонує переписати номери купюр з ваших заощаджень, назвати їх номінал та кількість, заклеїти банкноти у конверт. - За жодних обставин не показуйте місця, де зберігаєте свої гроші, не діставайте їх зі хованок у присутності сторонніх людей, не обговорюйте зі сторонніми власний фінансовий стан. Будьте розважливі, і вам не доведеться бути ошуканими шахраями.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області
 
Більш детальну інформацію можна отримати на відомчому веб-сайті ГУНП в Сумській області за адресою: https://su.npu.gov.ua/uk/ Контактна особа: Начальник ВК Ельвіра Біганова: (066) 246-82-75:


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости