Новость из категории: Новини / Події

В Сумах поліція викрила Інтернет-шахрайку

Оперативники Сумського відділу поліції викрили в Сумах молоду дівчину, яка заробляла собі на життя тим, що «продавала» через Інтернет неіснуючий товар. Таким чином зловмисниця зуміла одурити десятки людей з багатьох областей України, збагатившись на тисячі гривень.

В Сумах поліція викрила Інтернет-шахрайку

В ході проведення спеціальних заходів, щодо попередження шахрайств, працівники Сумського відділу поліції викрили 20-річну жительку обласного центру, яка у минулому році створила фейкову сторінку в соціальній мережі «ВКонтакте», та назвавшись вигаданим ім’ям, почала розміщувати оголошення про продаж різних речей. Теж саме зробила і на іншому Інтернет сайті, добре відомому громадянам по продажу та купівлі нових і вживаних речей. Скрізь підприємлива дівчина розміщувала оголошення про продаж якісних і недорогих жіночих кросівок, суконь, джинсів та футболок. Та ще й прикріпляла фотографії речей, які нібито хоче продати. Звісно, знаходилися й покупці. Дівчина списувалася з ними, повідомляла, що працює лише по повній передоплаті, надсилала номер картки, на яку варто перерахувати гроші, і лиш по отриманню на неї грошей, обіцяла вислати товар. Цинічно стверджуючи, що треба бути обережною, бо мовляв, боїться стати жертвою шахраїв, яких розвелося занадто багато.

За час своєї «діяльності» шахрайці вдалося одурити понад два десятки людей, завдавши їм збитків на кілька десятків тисяч гривень. Жертвою сумської зловмисниці, яка в мережі називалася Тетяною з Маріуполя, стали жителі Сумщини, Львова, Миколаєва, Дніпра, Маріуполя, Києва та інших міст України. Потерпілі надсилали «продавцеві» різні суми грошей: від п’ятиста до тисячі гривень за вподобану річ.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 та ч.2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости