Новость из категории: Новини / Події

В Сумах, у підвалі багатоповерхівки, поліція та СБУ виявили незаконний арсенал зброї

Гранатомет, велику кількість гранат та патронів незаконно зберігав у своєму підвалі 20-річний житель Сум. Наразі по даному факту відкрито кримінальне провадження.

Під час проведення слідчих дій у підвальному приміщенні багатоповерхівки правоохоронці виявили та вилучили гранатомет, дев‘ять корпусів гранат, таку ж кількість запалів до них, саморобну ручну гранату та близько сотні патронів калібру 7,62 мм. Наразі все знайдене направлено до Сумського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення експертизи.

«За даним фактом слідчі поліції вже розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 КК України, - коментує начальник Сумського відділу поліції Павло Карабута, - в рамках якого з‘ясовують шляхи походження боєприпасів, оскільки мають ґрунтовні підозри, що арсенал міг потрапити до Сум з зони проведення антитерористичної операції, оскільки юнак займається волонтерською діяльністю». За незаконне зберігання зброї власнику арсеналу загрожує до від 3 до 7 років позбавлення волі.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости