Новость из категории: Новини / Події

На Сумщині з незаконного обігу поліцейські вилучили цілий арсенал боєприпасів та вибухівки

В Глухівському районі викрити жінку, яка незаконно зберігала вдома боєприпаси та вибухівку, поліції допоміг її колишній чоловік. В арсеналі знайденого - понад 200 набоїв калібру 5,45 мм, дві гранати та два запали до них, одна сигнальна ракетниця, дві стріляні гільзи та порох. «Роззброїли» жінку правоохоронці, які «небезпечний пакунок» знайшли та вилучили, а у відношенні його власниці відкрили кримінальне провадження. Повідомлення про цілий арсенал боєприпасів та вибухівки до поліції надійшло від 42-річного жителя Глухівського району. Чоловік аби убезпечити себе та свого сина, повідомив, що його колишня 40-річна дружина, з якою мешкають під одним дахом, знайшла вибухонебезпечні речовини та принесла їх додому. За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Та в будинку окрім чотирьох патронів правоохоронці нічого незаконного не знайшли. Поспілкувавшись з господинею дому, правоохоронці довідались, що дійсно два тижні тому на узбіччі дороги, неподалік місцевого смітника, жінка знайшла цілий пакунок з вибухівкою та боєприпасами, які замість того аби віднести до поліції, принесла додому та ретельно сховала на горищі. Можливо, зізнається вона, він і наділі б там лежав, якби колишній чоловік не знайшов «вибухонебезпечний пакунок» та влаштував з цього приводу сварку.

Після чого зрозуміла, що зберігати такі речі вдома досить ризиковано, тож склала все в коробку та віднесла в ліс, за місто. «Коробку з цілим арсеналом боєприпасів та вибухівки працівники поліції знайшли просто серед неба, між деревами, під гіллям, - коментує Леонід Бібік, начальник Глухівського відділу поліції. - Правоохоронці знайшли в ній понад 200 набоїв калібру 5,45 мм, дві гранати РГД-5 та Ф-1, два запали від гранат, одну сигнальну ракетницю, дві стріляні гільзи та порох, які одразу вилучили». Дивує, продовжив керівник, що люди зовсім не переймаються наслідками таких собі знахідок, адже своєю поведінкою жінка поставила під загрозу життя всієї родини, зокрема дев’ятирічної дитини. Боєприпаси та вибухівку правоохоронці направили на дослідження до експертно-криміналістичного центру.

А за цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання зброї, боєприпасів та вибухівки). Правоохоронці ж вкотре нагадують: лише добровільна здача зброї, боєприпасів чи вибухонебезпечних засобів звільняє від кримінальної відповідальності, в іншому випадку, ризикуєте отримати кримінальну відповідальність, яка передбачає ув’язнення строком до семи років.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости