Новость из категории: Статті

Поліцейські Шостки оперативно затримали глухівського псевдолікаря

За попередніми підрахунками правоохоронців, 24-річний житель Глухова обікрав чотирьох шосткинських пенсіонерів на загальну суму понад 19 000 гривень. Представляючись лікарем, зловмисник заходив до помешкань літніх громадян та проводив платні «лікувальні сеанси». Отримавши гроші за свої послуги, він непомітно для власників житла обчищав їхні схованки, де ті зберігали всі свої заощадження. До Шосткинського відділу поліції в різний час звернулося четверо літніх мешканців райцентру.

Заявники розповідали, що до них додому приходив молодий чоловік приємної зовнішності, який називався лікарем. Він пропонував свої послуги і пенсіонери впускали останнього до квартири. А після його візиту виявляли зникнення своїх заощаджень. Як з’ясували в подальшому поліцейські, «медик» діяв за певним планом. Спочатку він виміряв тиск пенсіонерам, потім визначав діагноз та спосіб лікування, пропонуючи випробувати апарат, якого приніс з собою.

Повністю довірившись «лікарю», старенькі виконували всі його «призначення». Проводили певні процедури, після яких гість запевняв пацієнтів, що їх стан значно покращився. За свої послуги чоловік просив різні суми - від 50 до 1 000 гривень. Втім, отримавши кошти, він не поспішав одразу покидати приміщення, а намагався у різний спосіб відволікти власника, щоб непомітно поцупити з криївки всі заощадження господарів. «Вжитими невідкладними оперативними заходами нам вдалось затримати зловмисника одразу ж після останньої крадіжки, коли чоловік своїм автомобілем вже виїздив з райцентру, - коментує Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Підозрюваному 24 роки, він приватний підприємець з Глухова. Слідчі перевіряють його на причетність до скоєння інших подібних злочинів на території Шостки та інших населених пунктів Сумської області».

У своє виправдання затриманий каже, що в такий спосіб заробляв на життя для своєї сім’ї, адже на його утриманні знаходиться мала дитина та непрацююча дружина. Наразі підозрюваний знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. У відношенні нього відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За скоєне йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости