Новость из категории: Статті

Поліція: не для показників, а – людей

На звітній нараді (див попередній номер «Кур`єра») начальник глухівського відділу національної поліції Леонід БІБІК зазначив, що у роботі підрозділу, при наявності певних позитивних зрушень, є і недоліки. Було наведено і відповідну статистику. Так збільшилась, кількість злочинів скоєних рецидивістами – 58 проти 50 минулого року; тими, у кого судимість не знята та не погашена - 22 проти 19. Хоча загальна кількість злочинів зменшилася – 311 проти 350 за звітний період 2016 року, зареєстрованих особливо тяжких злочинів більше: 7 проти 3. З тяжкими злочинами – така-ж картина: 101 проти 96. В порівнянні з минулим роком збільшилася кількість і квартирних крадіжок, незаконних заволодінь автомобілями, службових злочинів, випадків торгівлі людьми, хабарництв, злочинів по лінії БНОН .

До всього, глухівська поліція протягом п’яти місяців склала 1810 адмінпротоколів - на 1176 більше, ніж за аналогічний період торік. Також у поліцейській статистиці зазначається, що відсоток вилучених штрафів у Глухові за звітний період 2017 р. зменшився на 9,4%, в той час як сума, навпаки, збільшилася з 11,2 тис. до 160 тис. грн. Причина неповного вилучення штрафів: « … притягнуті до адміністративної відповідальності особи не мають постійних заробітків та майна, яке може бути описане виконавчою службою.» Поки не розшукано 28 злочинців, а також оголошено в розшук 12 осіб, які переховуються. Розшукано 13 злочинців. Ніяк не розшукають трьох безвісно зниклих. Є невстановлений труп - з посадки біля траси Глухів-Катеринівка. Отже, криміногенна ситуація виглядає досить складною. Л. Бібік звернув увагу, що поліція сусідніх Путивля і Кролевця суттєво пожвавила свою роботу, і вже має зримі успіхи. Глухів має специфіку, яка ускладнює боротьбу зі злочинністю, але, водночас, і можливості суттєво покращити якість роботи.
 
Увага присутніх акцентувалася саме на цьому – якісному аспекті: «Ми повинні не лише покращити результат до піврічного рубежу, але і спрацювати так, щоб люди, на податки від яких ми отримуємо зарплатню – вже досить непогану, якщо порівнювати з усіма іншими, найближчим часом відчули позитивний ефект від нашої роботи. Повторюю: треба працювати для людей, а не т. зв. показників.»
 
Важливу роль у підвищенні ефективності роботи правоохоронців відіграє технічне забезпечення. На нараді відзначалися розуміння і допомога в цій царині з боку районної влади, яка змогла вже виділити на технічні потреби правоохоронців 50 тис. грн., додатково – 25 тис. грн., і готує ще 40 тис. - для оснащення нових багатофункціональних «Міцубісі», котрі незабаром надійдуть у розпорядження глухівських поліцейських. «Хотілося б такого рівня розуміння та співробітництва і з міською владою, - сказав Л. Бібік, - Ми повинні працювати разом для глухівчан і не зважати на якісь політичні моменти.». Присутній на засіданні керівник міського відділу внутрішньої політики Олександр ДЕМЧЕНКО зауважив на цей рахунок, що глухівське керівництво налаштоване на допомогу поліції, у бюджеті передбачено для цього 200 – 300 тис. грн.., але забезпечити таку суму поки немає змоги.
 
Андрій КОВАЛЕНКО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости