Новость из категории: Новини

Не дамо забути

29 серпня, в треті роковини Іловайського котла жоден телеканал не виставив свічку пам’яті, але суспільство змінилося і по всій країні відбулися заходи пам'яті.
ДРУГИЙ РІК ПОСПІЛЬ У ГЛУХОВІ ПРОВОДИТЬСЯ АКЦІЯ «КОРИДОР СВІТЛА». ПОГОДА ЗАВАДИЛА ПЛАНАМ , АЛЕ ЗАХІД ТАКИ ВІДБУВСЯ, БО ХЛОПЦІ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В ІЛОВАЙСЬКОМУ КОТЛІ, НЕ ОБИРАЛИ ГАРНИЙ ДЕНЬ ДЛЯ СВОЄЇ СМЕРТІ.

Після створення інсталяції зі свічок був невеличкий концерт. Хор духовної музики МПК під керівництвом Катерини КОБЗАР почав захід "Молитвою за Україну». У виконанні директора РБК Олександра ЛАНІНА прозвучала пісня « Коли закінчиться війна».Професійне виконання та душевність викликали бурю емоцій. Виступила талановита учениця ЗОШ№3 Діана ВОРОБ’ЙОВА. Вірш «Вічна пам’ять» дівчина присвятила загиблим воїнам та їх сім'ям. Перед присутніми виступив військовий комісар Володимир БОЙКО, страшними спогадами поділився учасник пошукової групи «Чорний Тюльпан" Юрій КОВАЛЕНКО. Були присутні депутати міської ради та представники влади на чолі з мером Мішелем ТЕРЕЩЕНКОМ, який, звернувшися до присутніх, підкреслив важливість подібних заходів, оскільки ми знаходимось недалеко від російського кордону, а також висловив вдячність всім присутнім, волонтерам та організаторам.
 
Далі почався перегляд фільму «Піски.Лицарі неба» режисера Катерини Стрельченко (студія «12-кадр»), який є продовженням фільму-реквієму « Іловайськ.Лицарі Неба». Фільм розповідає про долі 15 бійців полку "Дніпро-1", які загинули поблизу Пісків, неподалік Донецького аеропорту. Не всі глядачі могли витримати розповіді родичів та друзів загиблих, але , напевне, зрозуміли ціну мирного життя. Учні ЗОШ №3 взяли активну участь в акції з самого початку. Юнаки та дівчата готували інсталяцію, а вже під час перегляду фільму розносили присутнім чай та каву, щоб глядачі могли зігрітися. Також до допомоги приєдналися студенти ГНПУ ім.О.Довженка, учні ЗОШ№2 та студенти медичного училища. По закінченню діти сказали, що в наступному році обов’язково візьмуть участь в акції, бо зрозуміли наскільки це важливо.
 
Величезна подяка всім хто допоміг: Едуарду МАРИНЧЕНКУ, О. Ланіну, Павлу ПАНКОВУ, сім’Ї загиблого під Іловайськом героя, Олександру БУЙКОВУ, журналістці «Радіо Свобода» Ользі КОРЕНЕВІЙ, сім’ї Оксани БУЦ, волонтерам, ГО "Спілка ветеранів АТО” та небайдужим глуховчанам. Добре, що люди різних політичних уподобань долучилися до важливої справи – збереження пам'яті, бо нація яка не шанує своїх героїв не може довго існувати. Виявляється, що ми можемо співпрацювати, а тепер нам треба об'єднати зусилля, щоб виконати прохання матерів, дружин та дітей загиблих - побудувати таку Україну,про яку мріяли їх сини, чоловіки та батьки.
 
Ірина ЮСУПОВА-КОБЗАР, організатор акції


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости