Новость из категории: Новини

На Сумщині поліція викрила та затримала утримувача наркопритону

Справжніє нарко-кафе влаштував у своїй квартирі 38-річний конотопчанин. Він не лише готував та фасував ін‘єкційний розчин опію, але й надавав своїм знайомим місце для вживання чергової «дози». Працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в області в рамках кримінального провадження, відкритого стосовно одного з конотопчан за виготовлення наркотичних речовин, вийшли на приятеля підозрюваного.

В ході санкціонованого огляду квартири 38-річного чоловіка оперативники виявили справжню нарколабораторію, поєднану з притоном. В такому собі «нарко-кафе» житель райцентру виготовляв з придбаних цілком легальним способом інгредієнтів опій. Фасував отриманий «продукт» по 2 мл по медичним шприцам, та гостинно надавав своїм приятелям місце для «кайфування». Полісмени вилучили скляні банки з пастообразною речовиною коричневого кольору, мішки з насінням маку, пластикові пляшки та медичні шприци з концентратом макової соломи. Загальна вага вилученої сировини склала майже півкілограма. Експертиза підтвердила, що вилучене й справді є наркотиком.
 
«На сьогодні досудовим слідством стосовно конотопчанина відкрито одразу кілька кримінальних проваджень: за ознаками ч.ч. 2, 3 ст.309 (виготовлення та зберігання наркотичних речовин в особливо великих розмірах), ч.1ст.317 (організація та утримання місця для вживання наркотиків) КК України, - коментує начальник Управління протидії наркозлочинності ГУНП в області Радій Будзинський. - Наразі вирішується питання щодо оголошення повідомлення про підозру та обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою». У відповідності з чинним законодавством чоловіку загрожує до 8 років ув‘язнення.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости