Новость из категории: Новини

На Сумщині поліція розкрила жорстоке вбивство пенсіонерки

Працівники Сумського районного відділу поліції затримали 37-річного жителя іншого регіону України за підозрою у скоєнні жорстокого вбивства 66-річної місцевої жительки. Наразі щодо підозрюваного, раніше вже судимого за скоєння подібного злочину, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Останній день серпня нинішнього року для жителів села Косівщини Сумського району запам‘ятався страшною звісткою, що за годину облетіла далеко не маленький населений пункт. Сімнадцятирічний хлопець, прийшовши до своєї бабусі, знайшов її мертвою. Закривавлене тіло власниці будинку з колото-різаними ранами лежало біля дверей в коридорі, поруч валявся зламаний ніж. Отримавши інформацію про скоєне вбивство, на місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група райвідділу поліції, група з обласного управління Нацполіції та експерти. За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 115 КК України «Навмисне вбивство», в рамках яких оперативники та слідчі розпочали ряд розшукових заходів.

Працівники поліції опитували всіх родичів, сусідів та односельчан вбитої пенсіонерки, ймовірних випадкових свідків та очевидців, були відпрацьовані автовокзал та автостанція, опитані водії та диспетчери тощо. «І така ретельна робота дала свої результати, - говорить начальник Сумського районного відділу поліції Віталій Дейниченко. - За кілька днів стало відомо, що того дня 66-річна жінка їздила у справах до обласного центру. Додому повернулась не сама, а з гостем. Чоловіка ніхто не знав, але за допомогою свідків було складено його фоторобот. Врешті-решт, оперативники встановили особу підозрюваного – ним виявився 37-річний житель сусідньої області, котрий нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував 22 роки покарання за вчинення крадіжок та вбивства. Оперативники районного відділу поліції та Управління кримінального розшуку ГУНП області знайшли громадянина у його співмешканки та доставили до Сум». Під час розмови зі слідчими чоловік своєї вини не заперечує. Розповідає: сам не розуміє, як все сталося.
 
Він приїхав на Сумщину в пошуках працевлаштування, але його намагання не мали успіху. Він вже повертався додому, коли на зупинці громадського транспорту зустрівся з літньою жінкою. Зав‘язалась розмова, й він поскаржився, що заробітку немає, на зворотню дорогу придбати квиток немає коштів, та й час вже пізній. Жінка, за його словами, запропонувала йому нічліг, і він погодився. Обидва приїхали до неї додому, де, власне, й сталося вбивство. Причину свого вчинку він пояснити не може, говорить: ніби щось на нього найшло. Отямився тоді, коли вже господарка не дихала, а в руках у нього був зламаний ніж. Кинувши уламок на долівку, він ухопив свої речі та пішов геть. Як згодом нарахували судмедексперти, він завдав пенсіонерці близько 50 ударів ножем. Наразі чоловік вже знаходиться під вартою, йому загрожує черговий тривалий термін ув‘язнення.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости