Новость из категории: Новини

Розповіли школярам про свою роботу

Нещодавно учні четвертої та п’ятої шкіл, та вихованці дитсадка «Чебурашка» отримали нагоду ознайомитися з роботою нової  поліцейської машини, вдягнути бронежилети та потримати в руках жезл .  Співробітники поліції нагадали основні правила поводження на дорозі, на вулиці, в побуті. Не забули сказати дещо й про здоровий спосіб життя школярів та шкідливість наркотичних речовин.   Правоохоронці розповіли старшокласникам про психологічні наслідки вживання наркотиків, а також курильних сумішей і алкоголю.
 
Інспектор Глухівського відділу поліції Андрій Калініченко розповів підліткам, що за розпивання спиртних напоїв та появу в громадських місцях у стані алкогольного сп'яніння особам, які досягли 16 років, загрожує притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У разі, якщо правопорушникам ще немає 16 років, до адміністративної відповідальності будуть притягнуті їхні батьки.

Крім того, правоохоронець розповів про те, що куріння тютюнових виробів у не відведених для куріння місцях також заборонено законодавством і за це правопорушникам загрожує адміністративна відповідальність за ст. 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, правоохоронці нагадали дітям про те, що потрібно звертати увагу на підозрілих людей, предмети і будь-які інші незвичні дрібниці, ніколи не брати від незнайомців ніяких речей з проханням передати іншій людині, не залишати свій багаж без нагляду, і не зупинятися біля залишеного багажу. Прощаючись з дітьми до нашого інспектора Калініченка підійшов  «майбутній поліцейський» і сказав: « Круто ездить на такой тачке, когда выросту возьмете меня к себе на работу, я тоже хочу ганять на ней?».
 
На що з усмішкою на лиці співробітник не міг відмовити такому наполегливому школяру. По завершенню зустрічі діти подякували поліцейським за цікаву інформацію для них. Пообіцяли бути обачливими на дорогах та не вживати алкоголь і наркотики. А наш маленький  колега пообіцяв відвідати  зі своїми друзями Глухівський відділ поліції так  як він хоче тут працювати і допомагати людям.
 
За матеріалом Глухівського відділу поліції  


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости